23948sdkhjf

Gratis sansestimuli til plejehjem: "Vores stole kan lige så godt gøre gavn"

Wellness Nordic, som sælger sansestimulerende hjælpemidler til sundheds- og plejesektoren, har gratis tilbudt sin hjælp til en presset plejesektor midt i corona-krisen.

Virksomheden har tilbudt kunder at låne sansestole til beboere og patienter, for eksempel Wellness Nordic Gyngestolen, som ved hjælp af stimuli til sanseapparatet kan skabe ro, tryghed og påvirke adfærd blandt mange målgrupper.

- Vi har gennem SoMe, vores nyhedsbrev og via vores øvrige dialog med kunder tilbudt, at vores velfærdsteknologiske hjælpemidler kan stilles til rådighed for en periode, hvor de kan gøre en forskel ude hos kunderne, i stedet for at stå stille på vores lager. Vores salgsaktivitet er mindre på grund af krisen, så vi kan lige så godt lade stolene gøre gavn frem for at stå stille, siger Tina Skaarup Blenstrup, salgs- og marketingchef hos Wellness Nordic og uddannet ergoterapeut.

Hun tilføjer, at tilbuddet er blevet "meget positivt og med taknemmelighed modtaget rigtigt mange steder."

- Vi har allerede en lang række stole i udlån, siger hun og med positiv feed-back til følge, så det giver jo mening, siger hun.

Det bakker Ulla Hjort, forstander på Akaciegården, Frederiksberg op om. Plejehjemmet har lånt en ekstra stol og har også én stående permanent på hjemmet.

-  Den permanente stol står på 5. sal, en afdeling for mennesker med demenssygdom. Personalet oplever, at beboerne selv søger stolen og nyder gyngeterapien. Det er dejligt at have en redskab, som bidrager til et ekstra kram og omsorg, især i denne specielle tid, hvor pårørende ikke må komme på besøg og hvor afdelingerne nærmest er isoleret, siger hun.

Nogle vandrer mere omkring
Wellness Nordic erfarer, at ændringen af hverdagens rutiner og aktiviteter har gjort nogle beboere og patienter mere urolige og utrygge.

- Nogle vandrer mere omkring, andre risikerer at blive udadreagerende og aggressive i deres adfærd. Dette gør jo personalet yderligere presset, og det er vanskeligt at finde på aktiviteter som stimulerer beboere, når man ikke længere kan komme ud og opleve de samme ting eller har ressourcer til at skabe rammer, der kan berolige og skabe tryghed på anden vis. Det er den primære grund til, at der takkes ja til Wellness Nordic Gyngestolen i en længere låneperiode, siger Tina Skaarup .

Artiklen er en del af temaet COVID-19.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125