23948sdkhjf

165 mio. kr. skal sikre ældres besøg på plejehjem

165 mio. kr. og en bred politisk aftale skal sikre, at plejehjemsbeboere kan få besøg under corona-krisen.

Det oplyser Sundheds- og Ældreministeriet.

Aftalen skal være med til at sikre, at konsekvenserne af ensomhed, utryghed og bekymring for den enkelte mindskes så vidt muligt.

"Hovedfokus er, at beboere på plejehjem, herunder beboere med demens, igen kan få besøg af familie og nære pårørende. Samtidig fastholdes fokus på sikkerhed, så de ældre skærmes mod smitte," lyder det i aftalen.

Derudover skal serviceniveauet på ældreområdet bringes tilbage til "normalt niveau" i takt med genåbningen af samfundet. Og ældre, der har måttet undvære rengøring, skal tilbydes en grundig rengøring.

Nye løsninger som besøgspavilloner, udestuer eller lignende tiltag, der gør besøg på udearealer hos ikke-smittede beboere på plejehjem muligt, skal tilvejebringes, ligesom aftalepartierne lægger vægt på, at alle beboere får mulighed for at kunne modtage besøg fra sine pårørende på udendørsarealer, når Sundhedsstyrelsen har udarbejdet retningslinjer herfor.

Der er også afsat midler til bl.a. aflastende aktiviteter til pårørende af mennesker med demens.

"Partierne har desuden besluttet, at en fremtidig genåbning af plejehjem skal ske i flere hastigheder – nogle initiativer kan ske inden for de nuværende rammer, mens andre skal ske på længere sigt. Et sektorpartnerskab for genåbning af plejesektoren skal skabe fælles forståelse om ansvarlig genåbning i plejesektoren sådan, at de enkelte plejehjem er velforberedte på en kontrolleret og forsigtig genåbning," lyder det fra Sundheds- og Ældreministeriet.

Aftaleparterne er desuden enige om at indskærpe vigtigheden af, at de pågældende kommuner kommer tilbage til det normale niveau i takt med, at samfundet generelt genåbner.
Og at partnerskaber på ældreområdet under COVID-19 får til opgave at indsamle og formidle gode erfaringer for at forebygge ensomhed.

Artiklen er en del af temaet COVID-19.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125