23948sdkhjf

Intelligente dørløsninger kan gøre en stor forskel i corona-tiden

Virksomheden record Danmark står bag en række berøringsfri dørløsninger. Deres nye koncept Flow Control kan styre hvor mange mennesker, der får lov at passere gennem døren helt automatisk.

Når det kommer til automatiske dørløsninger som skydedøre, karruseldøre, døråbnere m.v. er en af de mest rutinerede aktører herhjemme virksomheden record Danmark. Virksomheden er en del af en international koncern, som bl.a. er en af de største producenter af skydedøre i Europa.

I forbindelse med, at coronakrisen har skabt behov for fysisk afstand mellem mennesker, er record Danmarks produkter blevet endnu mere aktuelle end nogen sinde før. Virksomhedens dørløsninger kan i sig selv skabe den fysiske afstand mellem mennesker, som pludselig er blevet normen. Ikke nok med det, så har record Danmark netop lanceret et helt nyt opsigtsvækkende koncept kaldet Flow Control System.

”Flow Control System er et automatisk tællesystem, der er integreret i skydedøre og andre automatiske løsninger. Via et tællesystem kan man bestemme, hvor mange der får lov til at komme ind. To LED-lyslister viser besøgende, at døren er låst, og at de må vente på, at nogle går ud, inden de kan få adgang,” siger Jan Michael Sørensen, distriktschef i record Danmark A/S, og tilføjer:

”Det kan bruges alle steder, hvor man gerne vil begrænse antallet af mennesker indendørs. Det er oplagt i butikker - f.eks. hos apotekere. Det kan også være indendørs på et plejehjem, et ældrecenter eller et hospital. Det behøver ikke at være en dør fra record Danmark. Systemet er meget fleksibelt.”

Berøringsfri sensorer

Produkterne fra record Danmark er allerede en del af mange dørløsninger, som eksisterer i ældresektoren og i sundhedsvæsenet. Virksomheden har travlt for tiden. Det nye fokus på døre, som understøtter hygiejne og dermed kampen mod coronaudbruddet, kan mærkes i virksomheden, fortæller Jan Michael Sørensen og kommer med et eksempel.

”Vi kan jo tage produktet DFA 127, som er vores automatiske dørpumpe. Den sidder over døren og åbner, når den bliver aktiveret. Den kan kombineres med en berøringsfri sensor, som man bare skal bevæge hånden henover for at aktivere døren. Som bruger rører man intet i processen,” siger han og tilføjer:

”Det er den slags, der kan være med til at minimere risikoen for, at man kommer i kontakt med virus eller bakterier. Man berører ikke håndtag, dørflade eller noget som helst. Den type produkter sælger vi med god grund rigtig mange af for tiden.”

FAKTA: record Danmark A/S

  • Virksomheden record Danmark er den danske del af en international koncern, der er specialiserede i automatiske indgangsløsninger.
  • Firmaet rådgiver, leverer og monterer, vedligeholder og servicerer automatiske døråbnere for kunder i Danmark.
  • record Danmark har netop lanceret konceptet Flow Control System, et automatisk system, der integreres med skydedøren, og som kan styre, hvor mange mennesker der opholder samtidigt  i et lokale.
  • Virksomheden er kendt for en lang række dørløsninger, der inkluderer skydedøre, karruseldøre, døråbnere samt dørpumpen DFA 127.

Kilde: record Danmark A/S

Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.067