23948sdkhjf

Trio skal forme plejehjem i Aarhus

Friis & Moltke Architects har sammen med By + Land og Orbicon | WSP vundet projektkonkurrence om en udvidelse af Plejecentret Hørgården i Aarhusbydelen Risskov. Det oplyser Friis & Moltke i en pressemeddelelse. 

Læs også: Seniorbydel med 180 boliger og lægehus går i jorden i Esbjerg

Plejehjemsudvidelsen omfatter opførelsen af 27 nye plejeboliger med tilhørende fælles- og servicearealer. Der skal samlet opføres cirka 2 200 kvm samt et areal til glasforbindelsesgang. 

Projekter udspringer af Aarhus Kommunes boligplan, som med afsæt i udviklingen i demografi og udvikling i de ældres sundhed har fastlagt et behov for at udvide kapaciteten af plejeboliger hvis kommunens serviceniveau skal fastholdes og plejeboliggarantien overholdes.

Nybyggeri spiller sammen med de eksisternede bygninger 
Vinderholdet har ifølge Friis & Moltke udformet projektet med fokus på at skabe attraktive og genkendelige rammer med beboernes livskvalitet som det centrale omdrejningspunkt og plejehjemmet som den funktionelle baggrund. 

– Vi har i designet af Hørgårdens nye plejeboliger arbejdet med en menneskelig skala i samspil med den eksisterende bebyggelse og skabt de rammer, der på en og samme tid favner beboernes forskellighed, sikrer tryghed og trivsel og øger livskvaliteten hos den enkelte, skriver arkitektfirmaet i pressemeddelelsen og fortsætter: 

– Med dette udgangspunkt har der ligeledes været stort fokus på at skabe kvalitative udearealer med forskellige grader af offentlig- og privathed og aktiviteter, som skal være med til at stimulere og skabe me­ningsfulde hverdagslivsaktiviteter for beboerne.

Projektet indeholder ligeledes et skærmet gårdrum, hvor beboerne trygt kan tage ophold, ligesom bebyggelsen ligger i umiddelbar tilknytning til et større grønt område, der rummer et stort potentiale for udnyttelse som rekreativt område.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11