23948sdkhjf

Plejeansat gik på arbejde - hun vidste ikke, hun var smittet

Den største frygt for en ansat i plejesektoren er i øjeblikket at gå på arbejde med Covid-19-smitte i kroppen. Det sker desværre, også i Kolding Kommune, hvor en ansat er gået på arbejde på plejehjemmet Teglgårdsparken, smittet med corona.

Kolding Kommune oplyser, at medarbejderen ikke har været i direkte kontakt til beboerne på plejehjemmet.

"Når medarbejderen er testet negativ kan hun vende tilbage til arbejdet, dog tidligst om syv dage," lyder det fra Kolding Kommune og senior- og sundhedschef Annette Lund.

I første omgang blev de kolleger, der er tæt på hende, sendt hjem.

Alle beboere og medarbejdere på hele plejehjemmet er blevet testet. Alle beboere er sluppet fri for smitte, og svarene på de sidste medarbejdere kommer løbende ind. 

Det er Statens Serum Institut, der har opfordret plejehjemsledelsen til, at beboere såvel som  medarbejdere testes. Ialt 80 mennesker er testet. 

Der er foreløbig lukket ned på Teglgårdsparken, indtil alle prøvesvar er i hus.

Det er også i Kolding, at det voldsomme udbrud med corona på Vonsildhave resulterede i dødsfald blandt syv beboere, mens ialt 11 borgere og otte medarbejdere blev konstateret smittet.

Annette Lund sagde i går til Fredericia Dagblad, at de nye retningslinjer siger, at hvis der er smitteudbrud på et plejehjem, så skal alle med negative testsvar testes igen efter syv dage.

- Det skal ske for at have en sikkerhed for, at de ikke har udviklet corona i mellemtiden, siger Annette Lund.

Artiklen er en del af temaet COVID-19.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188