23948sdkhjf

Pressede demensramte siger ja tak til hjemmebesøg

Når man bliver nødt til at undvære sit dagtilbud, bliver mange pressede i denne tid - ikke mindst mennesker ramt af demens.

De mennesker, der normalt tilbringet tid i aktivitetstilbudet Byhuset i Odense mangler en del af den omsorg, de har mødt i dagtilbudet. Det skriver Fyens Stiftstidende.

- Den første uge var mange borgere og deres pårørende meget tilbageholdende med at modtage besøg for at passe på sig selv. Men nu kan vi mærke, at de bliver mere og mere pressede, og det er der ikke noget at sige til, hvis man har en omsorgs-opgave 24-7, samtidig med at man er isoleret, siger rehabiliteringsleder Maj-Britt Bendtsen til fyens.dk.

Nu er der blevet oprettet et nødberedskab med 12 pladser til brugere af huset, der er særligt udfordret, og de ansatte tilbyder nu brugerene hjemmebesøg.

Byhuset har ifølge avisen normalt seks mindre enheder med plads til otte til ni borgere og en række interessebestemte aktivitetstilbud. På en normal uge har Byhuset 51 hold og 215 borgere kom i huset i løbet af ugen.

Husets 30 ansatte har under corona-krisen været udlånt til hjemmeplejen.

Det er en situation, der har krævet en en del omstillingsparathed for de ansatte, men i særdeleshed for husets daglige brugere, forklarer Maj-Britt Bendtsen.

Artiklen er en del af temaet COVID-19.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.159