23948sdkhjf

UVC-lys desinficerer og redder liv

Krisen kradser på landets plejehjem, men nu er der godt nyt. UVC-lys kan nemlig hindre spredning af coronasmitte og dermed redde liv. FHS Scandinavia er førende på området.

Vidste du, at lys kan desinficere?
Specielt UVC-lys har fået stor opmærksomhed, fordi forskning viser, at det er yderst effektiv mod mikroorganismer. Og i en coronatid er det nu mere oplagt at bruge end nogensinde, ikke mindst på landets plejehjem. Bjørn Parelius er salgsansvarlig i FHS Scandinavia, en førende virksomheder på feltet. Han forklarer:

”UVC-lys ødelægger DNA hos mikroorganismer og specifikt RNA i virus. Derfor er spørgsmålet ikke, om det virker mod coronavirus, men kun hvordan det virker.”

Nemt at bruge på plejehjem
FHS Scandinavia har stor erfaring i at arbejde med de mange mikrobiologiske udfordringer, som også findes i fødevare- og pharmaindustrien. Den ekspertise er en
stor fordel på et plejehjem.

”Det vigtige er, at vi kan hindre spredning fra et område til et andet og fjerne virus, hvor det nu er,” siger Bjørn Parelius og tilføjer, at man på selve personalet kan benytte en anden slags desinficerende lys - LED-lys. Det er ganske ufarligt.

”Plejepersonale kan gå igennem en sluse og på den måde blive desinficeret,” fortæller han og uddyber, at måden hvorpå UVC-lyset installeres og bruges er vigtig.

”Vi anbefaler fastmonteret installation af UVC-lysfrem for mobile løsninger, fordi det fastmonterede lys øger sikkerheden for, at man desinficerer alt.”

På det seneste er flere mobile UVC-apparater kommet på markedet, og de kan give falsk tryghed. Alt andet lige er de stationære nemlig mere sikre, siden mange aktører ikke helt har styr på, om lyset desinficerer korrekt. FHS Scandinavia arbejder med de mest sofistikerede dataprogrammer, der beregner, hvor lang tid man skal påføre lyset for at fjerne alle bakterier. Det handler om afstand, opholdstid og effekt.

”Det er dog ikke en erstatning for den rengøring, vask og desinfektion, som gennemføres i dag, men et ’add-on’ for at forbedre de mikrobiologiske resultater,” fortæller Bjørn Parelius.

Designede projekter
Når FHS Scandinavia vurderer et projekt, anbefaler eksperterne oftest løsninger, der ikke kræver en total ombygning, men er et supplement til den eksisterende
hygiejne.

”Løsninger kan tage udgangspunkt UVC-lys, men også i ozon, ionisering eller antibakteriel gulvbelægning. Det kan ofte med fordel kombineres for at sikre den høje hygiejne, der er krævet på plejehjem,” siger Bjørn Parelius.

Rene forhold kræver nemlig en ekstra stor indsats hos plejepersonalet, og derfor kan UVC-LED lys være en stor hjælp til at løse de vigtige og tidskrævende opgaver. F.eks. kan en desinfektionsbox – Wisdom DS – på blot tre minutter desinficere f.eks. blodtryks – og blodsukkermålere, termometre, stetoskoper, nøgler, mus, iPads, mobiltelefoner osv. Kun fantasien sættergrænser.

I denne tid, hvor værnemidler har været en mangelvare, er desinfektionsboksen også blevet brugt til at desinficere mundbind, så de kan genbruges på en sikker facon.
Se dokumentation på hjemmeside.

https://www.fhsscandinavia.com/coronavirus-uvc-led-desinfektion-paa-arbejdspladser-skoler-plejehjem-mm/

Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063