23948sdkhjf

Markante pleje-tal: Kun 10 procent arbejder fuldtid

Det er markante tal, der netop er udgivet af Social- og Indenrigsministeriet: I gennemsnit er kun 10 procent af social- og sundhedspersonalet i alle landets kommuner ansat på fuldtid.

Og kun 13 procent i hjemmeplejen er ansat på fuldtid.

Det er en nyligt offentliggjort analyse, der danner baggrund for tallene på det kommunale ældreområde. 

Blandet kommunerne er Rødovre den kommune, der har flest medarbejdere på fuldtid o med en vis distance til de øvrige kommuner: 37 procent af social- og sundhedspersonalet er ansat på fuld tid i Rødovre Kommune - i hjemmeplejen er tallet helt oppe på 51 procent.

Tallene overrasker ikke Annie Arnoldsen Petersen, der er formand for Social- og Sundhedsudvalget i Rødovre Kommune:

- Vi har en bevidst strategi om at opslå fuldtidsstillinger og at tilbyde deltidsansatte at gå op på fuldtid, hvis de ønsker det. Når vores medarbejdere arbejder på fuldtid, giver det os bedre muligheder for at planlægge vagter og sikre kontinuitet og tryghed i ældreplejen til vores borgere. Samtidig betyder det for vores medarbejdere, at de ikke behøver at jonglere flere jobs for at få deres økonomi til at hænge sammen, siger Annie Arnoldsen Petersen i en pressemeddelelse.

Rødovre Kommune oplever at have færre rekrutteringsproblemer end mange andre kommuner. Det skyldes blandt andet et godt arbejdsmiljø, fortæller Heidi Kelm Jensen, der er fællestillidsrepræsentant for social- og sundhedspersonalet i Rødovre Kommune:

- Rødovre har ry for, at det er en god kommune at være ansat i – her er lidt bedre end andre kommuner. Det kan man blandt andet se på, at vi har mange medarbejdere, som har arbejdet her i rigtig mange år. Vores arbejdsmiljø er præget af et godt sammenhold, hvor vi kender vores kolleger. Mange medarbejdere oplever, at der bliver lyttet til dem, og at der er mulighed for at få medbestemmelse og være en del af den udvikling, der er i ældreplejen, siger Heidi Kelm Jensen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.235