23948sdkhjf

Arbejdstilsynet vil ikke føre corona-tilsyn med ældreplejen

Arbejdstilsynet meldte lørdag ud, at man "sætter tryk på tilsyn med alle brancher" i forbindelse med genåbningens anden fase. "I hospitals- og plejesektoren vil Arbejdstilsynets fokus og besøg dog fortsat være ved alvorlige ulykker og klager," lyder det fra Arbejdstilsynet.

Og det er ikke godt nok, mener FOA's formand, Mona Striib.

- Det er ganske enkelt uforståeligt, at Arbejdstilsynet ikke er der for medarbejderne på sygehuse og plejecentre, hvor konsekvenserne af utilstrækkelige værnemidler og forholdsregler er særligt alvorlige, siger forbundsformand i FOA Mona Striib.

- Lige nu er tusinder af social- og sundhedspersonale på arbejde landet over på sygehuse, plejecentre og i hjemmeplejen for at sikre ældre, syge og svage den rette hjælp. De bringer sig hver dag i smittefare på deres arbejdsplads ...

- Det er helt urimeligt, at der ikke føres tilsyn med, om der for eksempel er tilstrækkelige værnemidler, og om der tages hånd om det psykiske arbejdsmiljø for de medarbejdere, der længe har været under et ekstraordinært stort pres, siger Mona Striib.

Beskæftigelsesministeren begrunder det fortsat manglende tilsyn med risikoen for smittespredning.

- Men det understreger netop behovet for tilsyn, hvis man er så bekymret for tilstanden på landets sygehuse og i ældreplejen, at man nægter at sende tilsynet ud, siger Mona Striib.

Hun opfordrer beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard.

- Der er sat en gradvis genåbning af samfundet og herunder ældreplejen i gang. Det forudsætter, at der er styr på rammerne for personalet, og at personalet kan føle sig trygge ved at gå på arbejde. Tilsyn er et af de parametre, der er nødvendige for at sikre et godt og sikkert arbejdsmiljø.

Artiklen er en del af temaet COVID-19.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079