23948sdkhjf

Køkken vil bygge ud for at imødekomme stigende behov

Over 1.000 ældre over 65 år køber madservice fra Hjørring Kommunes centralkøkken på M. P. Kofoedsvej. Og tendensen er stigende. Blandt andet derfor anbefaler Sundheds- ældre- og handicapudvalget, at man laver en ny tilbygning for at skaffe bedre plads og kølekapacitet.

De nuværende kølefaciliteter har været plaget af fugtproblemer i syv år, så centralkøkkenet løser dels bygningsmæssige problemer og får dels bedre plads og arbejdsforhold for personalet, hvis byrådet godkender den 700 kvadratmeter store udbygning.

- Der udføres ret meget arbejde for at holde skimmelsvamp nede. Vi mener, at det skyldes en bygningsfejl i den oprindelige bygning og har indbragt sagen for retten i en sag, som endnu er uafklaret, siger SÆH-formand, Per Møller (K).

Siden 2013 har andelen af kommunens 65+ borgere, som modtager madservice efter Servicelovens paragraf 83, stk. 1, været konstant.

Knap syv procent af dem modtager madservice fra centralkøkkenet og den andel forventer man vil fortsætte frem mod 2025.

Da kommunen får flere 65+ borgere i samme periode, forventes centralkøkkenet at skulle levere flere madportioner. I dag leverer man til 1.037 borgere i aldersgruppen. Det forventes at stige til 1.147 borgere.

- De 16 millioner kroner, som tilbygningen kommer til at koste, skal forrentes over 30 år, så det kommer til en betyde en minimal prisstigning på maden. Vi fremstiller i forvejen maden billigt, så det forventes ikke at blive et problem, siger Per Møller.

Madservice er brugerbetalt, og kommunen skal i følge loven holde sig under et prisloft på 55 kroner pr. madportion. Centralkøkkenet lever dog op til under prisloftet i dag med en pris på 45,58 kroner, som forventes at stige til 46,36 kroner for at finansiere tilbygningens lån.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141