23948sdkhjf

Maskinmester Hasse snakker online med vennerne

Hasse Nielsen bor på Attendos plejehjem Vonsildhave og har holdt kontakt til sine besøgsvenner via Online Befriender – et digitalt fællesskab til videosamtaler.

Det er ret hyggeligt. Ikke mindst fordi Hasse er gammel maskinmester og en af besøgsvennerne læser til maskinmester.

Så kan 24-årige Jens fra Aarhus og den 67-årige pensionerede Hasse ret hurtigt finde noget at være fælles om.

Hasse har også fået kontakt til 83-årige Ryzard, der kom til Danmark som afhopper fra Polen omkring 1970.

Vi har fælles interesser
- De er begge to meget interessante at tale med. Det er jo helt perfekt, at Jens vil være maskinmester ligesom mig. Så vi taler meget om uddannelsen og om at komme ud og sejle. Vi har også en fælles interesse i træarbejde. Halvanden time går der hurtigt, når vi har en videosamtale, siger Hasse.

Tilsvarende med polske Ryzard, som Hasse taler med et par gange om ugen.

- Selv om han er ældre, så er han meget frisk og aktiv. Han har været elektroingeniør, så vi snakker både fagligt, men også om, hvordan det var at bo i Polen under Den kolde Krig, og hvordan han hoppede af, da han kom med skib til Aarhus. Vi taler også om, hvordan vi behandler udlændinge i Danmark. Her på plejecentret er der medarbejdere fra hele verden, og jeg interesserer mig meget for, hvordan de er kommet hertil, og hvad de synes om at bo i Danmark.

Bag Online Befriender står organisationen Connec, som certificerer de frivillige. De skal være mindst 18 år. Foreløbig er ti kommuner i Danmark med i ordningen og stiller den til rådighed for sine borgere.  

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093