23948sdkhjf

EU advarer om for få ansatte i den danske sundhedssektor

Den igangværende coronakrise har understreget behovet for, at Danmark bliver ved med at arbejde for et stærkt sundhedssystem.

Det skriver EU-Kommissionen i en rapport, hvor den kommer med anbefalinger til Danmark omkring håndteringen af coronakrisen.

I rapporten er Kommissionen særligt bekymret for en mangel på medarbejdere i sundhedssektoren.

Det bekymrer også, at der ikke er flere specialiserede læger og sygeplejersker inden for intensivbehandling.

- Et fortsat arbejde med at tage hånd om disse mangler i arbejdskraften er helt afgørende, skriver Kommissionen.

Kommissionens billede af det danske sundhedsvæsen bliver genkendt af Lægeforeningen. Ifølge formand Andreas Rudkjøbing har man allerede i flere år peget på, at der mangler læger inden for flere essentielle fagområder.

For at løse det mener han, at der skal rettes op på det, han kalder for "snart et årtis underfinansiering af sundhedsvæsenet".

- Økonomien for 2020 er bedre, end den har været. Men vi har behov for, at man også fremover finansierer sundhedsvæsenet på en måde, så man følger med udviklingen, siger Andreas Rudkjøbing.

Uddannelse af mere personale kan imidlertid tage noget tid. Derfor er der også anbefalinger til, hvad der kan gøres på den korte bane.

På kort sigt anbefaler Kommissionen, at Danmark arbejder for at sikre kritiske produkter til brug i sundhedssektoren. Det inkluderer beskyttelsesudstyr til de ansatte.

Det er ikke kun Danmark, som har fået anbefalinger fra Kommissionen. De 27 andre medlemslande har også modtaget råd i forhold til coronakrisen.

De seneste måneder har udbruddet af coronavirus ramt hele Europa, og mange tusinde er blevet smittet med virusset. Det har lagt et ekstraordinært pres på sundhedssektoren i de enkelte lande.

Eksempelvis er der herhjemme blevet oprettet særlige afsnit på hospitalerne for at holde indlagte coronapatienter adskilt fra andre patienter.

Men i takt med at antallet af indlæggelser har været faldende, har det været muligt at sætte flere af de særlige coronaafsnit på pause.

Tirsdag var i alt 141 coronapatienter indlagt på de danske hospitaler. Det er et markant fald, i forhold til da det toppede med 535 indlagte den 1. april.

Også antallet af dagligt rapporterede smittede har været faldende de seneste uger.

Kilde: /ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079