23948sdkhjf

Erfaren hospitalsbygger i spidsen for milliardprojekt i Bispebjerg

Et internationalt konsortium ledet af italienske Rizzani de Eccher skal bygge nye rammer for patientbehandlingen på Nyt Hospital Bispebjerg. Milliardkontrakten er netop blevet tildelt, oplyser Region Hovedstaden i en pressemeddelelse. 

Gravemaskinerne har allerede gjort forarbejdet på byggegrunden. Byggeriet går i gang sidst på året, og om få år kan Bispebjerg Hospital åbne dørene til et nyt akuthospital for knap en halv million borgere i optageområdet. Åbningen sker i to faser i henholdsvis 2023 og 2025. 

Det nye akuthospital på Bispebjerg er en 77.500 kvm stor ny tilføjelse til det eksisterende hospital, og omdrejningspunktet for det nye byggeri er en ny fælles akutmodtagelse. Den skal medvirke til, at man i fremtiden vil opleve, at der er én indgang til hospitalet, at speciallægerne rykker tættere på akutbehandlingen, og at patienterne får et mere sammenhængende behandlingsforløb. 

Dansk Tilfreds med udfaldet
Rizzani de Eccher er en af Italiens største entreprenører med dansk erfaring som totalentreprenør på Prinsesse Marys bro over Roskilde Fjord. Firmaet har stor erfaring fra hospitalsbyggeri i hjemlandet. Underentreprenør er den østrigske hospitalsplanlægger Vamed, og underrådgivere er ATI Project, et italiensk arkitekt- og ingeniørfirma, Sweco Architects og danske Creo Arkitekter. 

– Vi er glade for at kunne give opgaven til det hold, der samlet set har givet det bedste tilbud – både i forhold til kvalitet, proces, organisation og pris, siger projektchef Lene Stevnhoved fra Nyt Hospital Bispebjerg, der er projektorganisationen bag byggeriet af det nye akuthospital. 

– Begge de bydende konsortier har udvist stor seriøsitet og kompetence i forhandlingerne, siger Lene Stevnhoved og tilføjer: 

– Corona-situationen har betydet lidt forsinkelser undervejs, men det har vi håndteret, og nu ser vi frem til for alvor at komme i gang med arbejdet.

Fakta:Nyt Hospital Bispebjerg

• Det nye hospital, også kaldet Akuthuset, er en 77.500 kvm tilføjelse til det eksisterende hospital, der blandt andet omfatter ensengsstuer, en fælles akutmodtagelse, intensiv afdeling, røntgen og operationsgang og et helt nyt kvinde-barn-center.

• Totalentreprise-kontrakten er tildelt italienske Rizzani de Eccher efter en forhandlingsprocedure.

• De bydende konsortier var:
- Rizzani de Eccher (It) med underentreprenøren Vamed (Østrig) og underrådgivere: ATI Project (It), Sweco (Sv) og Creo Arkitekter (DK).   
- Salini Impregilo (It) og Pizzarotti (It) med underrådgiverne EKJ Rådgivende Ingeniører (DK) og Politecnica (It).

• Opgaven blev udbudt med en targetpris på 1,55 mia. kr. af et samlet budget på 3,43 mia. kr.  i 2019-priser.

• Byggeriet af Akuthuset begynder i løbet af 2020, og den samlede entreprise for det nye hospital forventes at være afsluttet i foråret 2025.

• Akuthuset er tegnet af KHR Architecture, EYP Health og Arup.

• Region Hovedstadens Center for Ejendomme bygger Nyt Hospital Bispebjerg, der er finansieret af Kvalitetsfonden.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125