23948sdkhjf

Nyt revolutionerende redskab til ældre – og andre med gangbesvær

Det er slut med at bokse med sin rollator på vej ned ad stejle trapper, for et særligt produkt har nu ramt markedet – en Roami. Og den kan også benyttes af unge under genoptræning.

Har du hørt, hvordan det lyder, når ældre mennesker kaster deres rollator ned ad trapperne i en opgang?

Det larmer. Og det er jo ikke den ældres skyld, tværtimod, det er faktisk enormt besværligt for brugeren at få rollatoren eller gangstativet med sig. Men det er der nu råd for, fortæller Christian Gammeljord. Han er ejer og direktør i Kallistos Equipment, der har agenturet på en ny opfindelse. En såkaldt Roami.

”Det er den første af sin art i verden, og der er ikke noget på højde med den på området. Det er en kombination af en rollator, et gangstativ og en trappeassistent. Vi har netop lanceret den i Danmark,” siger Christian Gammeljord.

Lanceret i november

Roami’en blev lanceret af amerikanske Kismet i november 2019 på verdens største sygehusmesse, Medica Trade Fair i Düsseldorf. En messe, der samler 150.000 specialister fra hele verden.

Og her spærrede Christian Gammeljord øjnene op, da han så den nye Roami i aktion.

”Normalt er det altså meget af det samme på messen, men jeg kommer så gående og ser pludselig den her sag i aktion. Dét, som imponerer mig, er, at den stille og roligt glider op ad trapperne uden problemer,” fortæller han og uddyber:

”Det er så smart, og jeg kontakter dem med det samme og siger, at det her produkt er der uden tvivl basis for i Danmark.”

Direktøren beretter, at Roami’en simpelthen gør de ældre mere mobile.

”Og så giver det mening, fordi vi ikke skal ud og vende fuldstændig op og ned på normale procedurer og træningsmetoder hos fysioterapeuter mv. For den er samtidig en almindelig rollator og et gangstativ, da man kan slå hjulene op,” påpeger han.

Også til unge

Roami’en kan desuden reguleres det antal grader, man har behov for ved op- eller nedstigning af trapper eller på bakker. Og så kan den tåle op til 140 kilo.

Men det er ikke kun ældre mennesker, der kan have gavn af Roami’en. Folk i alle aldre, som skal igennem et genoptræningsforløb - f.eks. efter en korsbåndsskade, kan have stor gavn af produktet.

”Inden for genoptræning har den stor værdi, også for yngre mennesker, som normalt er fitte. De får jo en helt anden frihed, når de ikke er forhindret i at forcere trapper,” siger Christian Gammeljord. Han tilføjer, at Roami’en er utrolig nem at slå sammen, så man nemt kan have den med i bilen.

FAKTA: Kallistos Equipment

  • Kallistos Equipment har forhandlet og serviceret klinikudstyr siden 1990 og har hovedkvarter i Glostrup.
  • Virksomheden forhandler et stort sortiment af træningsudstyr og senge til plejehjem og rehabilitering, ligesom man leverer senge til hospitaler m.m.
  • Desuden er Kallistos specialist i at indrette klinikker hos kosmetologer, spa-afdelinger, fysioterapeuter, massører, fodterapeuter, fodplejer mv.
  • Igennem årene har virksomheden oparbejdet et godt samarbejde med de fleste uddannelsesinstitutioner og skoler over hele landet.
  • Man leverer, servicerer og opstiller udstyret overalt i Danmark - og kommer gerne forbi og giver et uforpligtende tilbud.

Læs merekallistos.dk

Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063