23948sdkhjf

Begræns smitten med vaskbare hjælpemidler

De trykaflastende hjælpemidler fra TT SAFE Med kan både vaskes og tørretumbles, hvilket både begrænser smitte, styrker bæredygtigheden og økonomien, fordi de kan bruges igen og igen.

Det er ikke blot vigtigt for hygiejnen, at alle lejringspuder og betræk fra TT SAFE Med kan vaskes og tørretumbles. Det kan også mærkes på økonomien på hjælpemiddelcentralerne, plejecentre, hospitaler og andre institutioner, der anvender de trykaflastende hjælpemidler med det specielle trykfordelende temperaturfølsomme skum.

SAFE Med Produkterne, der lindrer smerter, hindrer tryksår og vævsskader, kan vaskes ved op til 95°C i vaskemaskine og kan tørretumbles. Produkterne kan også
varmluftsteriliseres ved op til 134°C.

Få en ren oplevelse

”Alle vores lejringspuder og betræk opfylder krav for renholdelse af bakterier, også når det kommer til smitsomme sygdomme som Covid-19 og MRSA,” fortæller Susanne Cremer Domino, der sammen med sin bror, står i spidsen for den familiedrevne virksomhed, som i mere end 25 år har leveret trykaflastende hjælpemidler til sundhedssektoren og til private.

”Det er ikke nok at vaske betrækket på en pude for at hindre smitte eller sikre, at brugerne får en ren oplevelse. Derfor har vi, modsat mange af vores konkurrenter, udviklet vores madrasser og puder, så de kan vaskes,” siger Susanne Cremer Domino.

Hjælpemidler baseret på forskning

Hjælpemidlerne er udviklet på baggrund af et toårigt forskningsprojekt om tryksårsforbyggelse på Nyborg Sygehus i 1993. Siden er udviklingen fortsat, og flere hjælpemidler er kommet til for at sikre brugernes velvære. Studierne har ført til en omfattende serie af trykaflastende hjælpemidler, der kan bruges hele døgnet rundt; både når man ligger og sidder.

Nem og sikker bevægelse er vigtigt

”Når underlaget former sig, så bliver trykket fordelt, mens bæreevnen er stabil, og der hjælpes godt på vej til forebyggelse af tryksår/vævsskader og smertelindring. Det vigtige er samtidig at være opmærksom på korrekt lejring både siddende og liggende og undgå forskydningskræfter ved bevægelse for at forebygge vævsskader,” siger Susanne Cremer Domino og uddyber:

”Vi er drevet af et ønske om, at vores hjælpemidler skal være behagelige at bruge og give lindring. Derfor gør vi også meget ud af, at hjælpemidlerne skal være lydløse i brug, så fx mennesker med demens ikke bliver urolige
om natten, fordi en pude ”knitrer”.

Hos TT SAFE Med har de også udviklet forskellige betræk fx vandtæt Soft-Cell til dem, der har det varmt om natten. Materialet, der føles som silke, absorberer mere fugt end bomuld, sikrer en god søvn. Ud over at kunne vaskes kan mange af de specialudviklede betræk fx Comfor Pur også tørres af og desinficeres. Begge typer betræk er allergivenlige og brandhæmmende.

Få hjælp og rådgivning

Hos TT SAFE Med, der leverer til hele sundhedssektoren, hjælper de også gerne private med rådgivning baseret på erfaringerne fra sundhedssektoren.

SAFE-MED

SAFE Med Produkterne består af et alsidigt program af trykaflastende hjælpemidler til at sidde og ligge sikkert og behageligt 24 timer i døgnet. www.safemed.dk

TT SAFE Med ApS, Blytækkervej 10, 8800 Viborg
tlf:45 86621400 mail@ttsafemed.dk

Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078