23948sdkhjf

Corona har åbnet nyt marked på plejehjem

Indtil for ganske nylig var det alene fødevaresektoren, som FHS Scandinavia leverede desinficerende løsninger til.

Men så kom cororna-virusset til Danmark, og det har åbnet et par døre til nye markeder for den fynske virksomhed. Nu leverer de også løsninger til plejehjem, hoteller og børnehaver, hvilket er helt nyt land for virksomheden.

- Bakterier er bakterier, og virus er virus. Vi er stadig på hjemmebane, det er den samme problemstilling, men der er bare andre spillere på banen, siger Bjørn Parelius, der er key account manager i FHS Scandinavia.

Blandt andet kan FHS Scandinavia nu levere lyssensorer til plejehjem, der kan desinficere toiletter og køkkener med lys, når områderne ikke er i brug. Desuden findes der også bokse, hvor plejehjemspersonalet lægge tablets, nøgler, blodtryksapparater med mere, så de kan blive belyst med UV-lys og renset for vira.

Samme problem – nyt område
Bjørn Parelius fortæller, at det i fødevaresektoren blandt andet er vigtigt at desinficere, fordi man vil undgå den såkaldte krydskontaminering mellem miljøer på en fabrik. Det sammen er gældende i den nye sektor, som FHS Scandinavia nu begår sig i.

- Under corona-epidemien var det krydskontaminering mellem mennesker, man ville undgå. Det er groft sagt samme problem, bare et andet område for os, siger han og tilføjer, at omkring 20 plejehjem, børnehaver, hoteller med mere har fået leveret løsninger fra FSH Scandinavia, siden coronaen kom til Danmark.

Bliver i det nye segment
Det nye segment kom i gang for virksomheden efter henvendelser fra et par hoteller, der indlogerede plejehjemsbeboere, da corona-virusset fik fat i Danmark.

Og nu har FHS Scandinavia fundet sig så meget til rette i det nye område, at de ser ud til at beholde det, selvom corona-krisen klinger af.

- Vi har især gang i projekter på den lange bane, og det tyder på, at der også er et marked for os på de nye områder, selv når corona går over. Vi får flere og flere henvendelser – senest fra skibsfartbranchen, der vil have en teknologi til rensning af luft. Den sektor har jo også været hårdt ramt, siger Bjørn Parelius.

I det hele taget mener han, at corona har givet folk en ny måde at tænke på.

- Corona skal nok gå væk, men jeg tror, folk får et andet mindset i forhold til spredning af fx influenza og inddæmning af almindelig smitte. Jeg tror, vi får en anden måde at forholde os til hinanden på fremover, og der vil hygiejnen stadig være i fokus, siger Bjørn Parelius.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125