23948sdkhjf

Ejere skyder nye millioner ind i Blæksprutten

Opbygning af marked og opkøb koster plejekoncernen dyrt. Efter et underskud på 4,6 millioner kr. i 2019 skyder ejerne yderligere tre millioner kr. i forretningen

Genrejsningen af servicekoncernen Blæksprutten kræver såvel tålmodighed som solid kapital i ejerkredsen.

Det fremgår af regnskabet for Blæksprutten ApS, der henholdsvis driver forretning med privat pleje og rengøring i kommunerene Hjørring, Brønderslev og Aalborg. I sidstnævnte område sker det via datterselskabet Blæksprutten, Aalborg ApS.

For moderselskabet Blæksprutten 2019 sluttede med et underskud på 4,6 millioner kr., hvoraf 1,87 millioner kr. kan henføres til underskud i Aalborg-selskabet.

Omsætningen for de to selskaber lyder på henholdsvis 34,7 og 29 millioner kroner.

Det negative afkast af 2019 betyder en negativ egenkapital for Blæksprutten ApS på 3,7 millioner kr.

For at sikre likviditet i et omfang, så planlagte aktiviteter kan gennemføres, har selskabernes ejere besluttet at tilføre tre millioner kr. i ny kapital til Blæksprutten ApS.

Drift forventes forbedret

Om de kommende år hedder det i ledelsesberetningen. at driften fremover ventes markant forbedret, primært på baggrund af stram daglig styring og løbende organisk vækst. Selskabskapitalen forventes således reetableret via den fremtidige drift.

Trods tabet erklærer selskabernes stifter og direktør Vibeke Haaning sig stolt over, hvad der er opnået inden for de seneste fire år. Samtidig erklærer hun sig fuld af fortrøstning med hensyn til fremtiden.

- Jeg er selvfølgelig ikke tilfreds med resultatet, det kan man ikke være med negative tal, men det er et svært marked at operere i. Vores målsætning er at levere høj faglighed og høj stabilitet, og vil man det, i det her marked, hvor der ikke er meget at give af, så koster det penge at bygge en forretning op, siger direktøren.

Begyndte forfra i 2015

Oprindeligt etablerede hun Blæksprutten i 1993. I 2011 solgte hun firmaet, men da køberen fire år senere gik konkurs, købte hun navnet Blæksprutten tilbage igen og etablerede sig atter i branchen.

I 2018 solgte hun knap halvparten af firmaet til selskabet Duos med hovedsæde i København.

Indtil videre har Blæksprutten version to endnu ikke fremvist år med overskud.

- Det tager tid at nå dertil. Det gjorde det første gang, jeg byggede firmaet op, og det gør det også her anden gang, siger hun og forklarer, at behovet for ekstra kapital bl.a. udspringer af selskabets hurtige vækst.

- I Aalborg har vi således opkøbt tre firmaer, og det koster penge på den måde at komme ind på markedet, siger Haaning.

Benzinen slugte betaling

Hun begrunder vækststrategien med nødvendigheden af at få opbygget, hvad hun betegner som kritisk masse i markedet, hvilket bl. a. handler om geografi.

- Det handler om at mindske transporten mellem opgaverne. Jo flere i et område, desto bedre vil økonomien være, siger Haaning, der som eksempel på, at begyndelse kan være svær, fortæller om dengang, hun startede Blæksprutten første gang og fik opgaven med at yde hjælp til en mand i Skagen.

- To gange om dagen kørte jeg fra Hjørring til Skagen og retur. Faktureringen dækkede ikke engang benzinen, siger Vibeke Haaning, der tog opgaven selv for ikke også have udgift til løn.

- Vil man bygge et marked op, som er et alternativ til det offentliges tilbud, koster det penge, og min forventning er, at vi bliver belønnet for det til sidst, siger hun.

I regnskabsaflæggelsen forholder servicefirmaet sig i øvrigt også til corona-krisen. Pandemien påvirker firmaerne i mindre omfang, men forventningen er, at det ikke får langvarige konsekvenser.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078