23948sdkhjf

Massiv ros til plejepersonale over hele landet

En ny undersøgelse fra Danske Ældreråd viser, at plejepersonale over hele landet har ydet en professionel, god indsats og har været gode til at tilpasse sig den nye virkelighed.

Ud af 88 ældreråd vurderer 73, at kommunens håndtering af coronasituationen på ældreområdet har været 'god' eller 'meget god'. Ni ældreråd vurderer håndteringen som hverken god eller dårlig, et ældreråd mener håndteringen har været dårlig og fem ældreråd har svaret ved ikke.

- Der tegner sig et billede af, at man på alle niveauer i kommunerne har udvist en høj grad af parathed i forhold til at håndtere en ekstrem vanskelig situation. Ikke mindst har personalet i ældreplejen været gode til tilpasse sig, være fleksible og i det hele taget lægge en ekstra indsats. Det fortjener stor ros, siger Mogens Rasmussen, formand, Danske Ældreråd i en pressemeddelelse.

Danske Ældreråd fremhæver fem områder, der beskrives som positive af ældrerådene:

  • Personalet har været enestående til at tilpasse sig den nye situation og ydet den bedst mulige service under omstændighederne.
  • Personalet har været en god information af og dialog med borgerne, hvor personalet har været så fleksible som muligt inden for de nye, mere restriktive rammer.
  • Kommunen har handlet hurtigt i overensstemmelse med sundhedsmyndighedernes retningslinjer.
  • Tilfælde af coronasmitte er hurtigt og effektivt blevet inddæmmet, hvilket har forhindret yderligere smitte.
  • Planer, tiltag og opfølgning har generelt været gennemskuelige.

Selvom ældrerådene generelt er tilfredse med kommunernes håndtering, er der også problemer, siger Mogens Rasmussen.

- Mange svækkede ældre i eget hjem eller på plejehjem er fortsat meget isolerede. Der er derfor hårdt brug for, at hjælpen til ældre i eget hjem bliver genetableret de steder, hvor den har været reduceret. Ligesom der er behov for, at plejehjemsbeboere får deres hverdag med aktiviteter og besøg tilbage, hvis det kan lade sig gøre sundhedsfagligt forsvarligt, fortæller Mogens Rasmussen, der hæfter sig ved det positive, at et overvældende flertal af ældrerådene i undersøgelsen fortæller, at deres kommune har åbnet op for plejehjemsbesøg på udearealer.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109