23948sdkhjf

3,1 milliarder skal dække regionernes coronaregning

Den nye økonomiaftale for 2021 mellem regioner og regering tilfører regionerne og sundhedsvæsenet 3,1 milliarder kroner til at dække coronaregningen.

Det oplyser Finansministeriet.

Der er opstået store ekstraudgifter i forbindelse med coronakrisen. Der har blandt andet været brug for at indkøbe værnemidler og testudstyr, hvilket har kostet for regionerne.

Senere på året vil man gøre samlet status på, hvad coronakrisen har kostet for regionerne. Derefter vil der blive kompenseret.

Derudover bliver der givet 1,3 milliarder kroner til den generelle drift, som skal også skal dække udgifter i forbindelse med flere ældre patienter, der har brug for behandling.

Pengene skal også bruges til at "fremtidssikre" sundhedsvæsenet.

Der er også penge til stigende medicinudgifter, lyder det i en pressemeddelelse fra Finansministeriet.

Desuden bliver der et samlet beløb på 7,5 milliarder kroner til renovering og byggeri samt indkøb af it-udstyr. Det er en milliard kroner mere, end aftalen fra 2020 indeholdt.

Stephanie Lose (V), formand for Danske Regioner, siger, at det har været et hårdt forhandlingsforløb.

- Vi kunne godt have ønsket os mere. Men jeg tror, det her er den bedst mulige aftale, siger hun.

Helt lige så tilfredsstillende finder man ikke aftalen hos Lægeforeningen.

Her siger formand Andreas Rudkjøbing, at 1,3 milliarder kroner til den generelle drift i sundhedsvæsenet er alt for lidt. Han efterlyser to milliarder kroner.

- Det er simpelthen ikke nok til at dække det stigende antal patienter, der kommer hvert år. Der kommer også nye behandlinger, der koster penge.

- Det vil føre til prioriteringer blandt patientgrupper og forringelser på andre områder.

Stephanie Lose erkender, at 1,3 milliarder kroner ikke kan dække alle udgifterne.

- Så det vil kræve, at man effektiviserer, siger hun.

For regeringen har en vigtig prioritet været, at der ikke må ske nedskæringer som følge af coronakrisen, siger finansminister Nicolai Wammen (S) på et pressemøde.

- Det er medarbejdere, der på kort tid har måttet omstille sig til en radikalt anderledes hverdag, mens de har bekæmpet en ukendt og lumsk sygdom.

- Det gælder sygeplejersker, læger, portører, sundhedsmedarbejdere og mange andre, der med masker og visirer har stået i forreste linje, siger han.

Kilde: /ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094