23948sdkhjf

FOA: Checken fra Wammen er slet ikke nok

Regeringen og KL er blevet enig om en kommuneaftale for 2021, der ifølge regeringen indebærer en ”prioritering af den borgernære velfærd” på over to milliarder, men FOAs formand Mona Striib, er knapt så imponeret.

- Det gjorde godt at høre finansministeren anerkende det store arbejde de ansatte i kommunerne har leveret i denne tid, men når man renser aftalen for såkaldte effektiviseringer og andre tiltag, hvor man fodrer hunden med dens egen hale, så er det der står tilbage 1,5 milliarder kroner mere til velfærden, og det dækker ikke udgifterne, mener Mona Striib, forbundsformand for FOA.

Hvis Danmark skal fastholde velfærden med et stigende antal børn og ældre, lyder regningen på mindst 1,31 milliarder kroner, siger hun. Tallene er beregnet fra nye tal fra Danmarks Statistik. Dertil kommer de ekstra udgifter til det specialiserede område, men hvor behovet allerede i år er på 800 millioner kroner.

- Vi har brug for en reel genopretning af velfærden efter 10 års smalhals. Sådan ser det ikke ud, når man ser denne aftale, mener Mona Striib.

FOAs formand savner også, at aftalen tager højde for nogle af de nye udfordringer, som corona-krisen har gjort os alle sammen bevidste om.

- Når man ser aftalen i lyset af den corona-krise vi stadig er midt i, så skuffer det mig faktisk, at man ikke har lært mere af de nye udfordringer i forhold til hygiejne og rengøring vi har fået. Det er godt, at der afsættes akutte midler til ekstra hygiejnisk rengøring. Men efter krisen kommer vi alle sammen til at tænke rengøring af institutioner m.m. på en hel ny måde.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094