23948sdkhjf

Systematisk arbejde med sygefravær giver pote

I Gladsaxe Kommune arbejder man kontinuerligt med at nedbringe kommunens sygefravær blandt plejepersonale. Og det ny opgørelse viser, at arbejdet giver pote. Gladsaxe Kommune har det laveste sygefravær på Sjælland og landets 11. laveste.

Gladsaxe Kommune har et sygefravær på 11,2 dage per fuldtidsansat i 2019. Det gennemsnitlige sygefravær i alle landets kommuner ligger på 12,1 dage per fuldtidsstilling. 

- Vi arbejder systematisk med vores sygefravær og følger det tæt både administrativt og politisk. Vi har gennem årene sat en lang række initiativer i værk for at holde sygefraværet på et minimum. Derfor glæder jeg mig over, at vores indsats virker, så vi fortsat har et lavt sygefravær, siger Gladsaxes borgmester Trine Græse.
Plejeboliger halverede sygefravær

En af de arbejdspladser i Gladsaxe Kommune, som har gjort en stor indsats for at nedbringe sygefraværet, er plejeboligerne Egegården/Møllegården. Siden 2014 har de mere end halveret det årlige sygefravær fra 20,7 til 9,7 sygedage.
- Det er ikke noget, som sker fra den ene dag til den anden. Det var en ændring af hele arbejdskulturen, der skulle til. Derfor valgte vi en tydeligere vej som ledelse, hvor vi satte sygefraværet længere op på dagsordenen, siger Jessie Lykke.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094