23948sdkhjf

Fornem pris til demensforsker

Nationalt Videnscenter for Demens's neuropsykolog, ph.d. Rune Nielsen, har modtaget Dansk Psykolog Forenings Seniorforskningspris for sin forskning indenfor den tværkulturelle neuropsykologi med særligt fokus på udredning og behandling af demens.   

Rune Nielsens forskning har primært fokuseret på kortlægning af udfordringer i udredning, behandling og pleje af demens blandt patienter med etnisk minoritetsbaggrund.

- Det er en stor fornøjelse at se de dygtige forskeres arbejde, og Rune Nielsens forskning er et særdeles væsentligt bidrag til den tværkulturelle neuropsykologi og har også national international gennemslagskraft, siger Dansk Psykolog Forenings formand Eva Secher Mathiasen.

Rune Nielsen siger selv, han er beæret over prisen.

- Jeg er utrolig stolt over, at mit arbejde med at udvikle og udbrede den tværkulturelle neuropsykologi i Danmark og Europa anerkendes gennem denne pris.

"Rune Nielsens visionære bidrag til den tværkulturelle neuropsykologi har væsentlig betydning både for sårbare patientgrupper med demens, herunder etniske minoriteter i Europa og lavt-uddannede eller analfabete befolkninger i lav- eller mellemindkomstlande, og for klinikernes arbejde med den neuropsykologiske testdiagnostik. En række af hans metoder er blevet implementeret i nationale kliniske retningslinjer for demensdiagnostik i Danmark, Norge, Sverige og Holland. Hans arbejde har medført at resultaterne har kunnet implementeres direkte i praksis til gavn for sårbare patienter, der ellers ikke ville kunne tilbydes kognitiv udredning af samme kvalitet som andre," lyder det fra bedømmeæsesudvalget.

Rune Nielsen står i spidsen for flere internationale forskningsprojekter, herunder det første europæiske samarbejde omkring udvikling og validering af valide metoder til tværkulturel undersøgelse af kognitiv svækkelse ved demenssygdom – European Cross-Cultural Neuropsychological Test Battery (CNTB). Arbejdet har været til inspiration for forskere i blandt andet Brasilien, Grækenland, Israel, Holland og Sverige.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094