23948sdkhjf

Nye plejeprojekter og ældrecentre på vej

Udbygning af plejecenter
Hørsholm Kommunalbestyrelse frigav på sit seneste møde godt en halv mio. kr. til forundersøgelse og volumenstudier ved Sophielund Plejecenter.

Der vil i de kommende år være behov for at udbygge kapaciteten af ældre- og plejeboliger samt boliger til unge udviklingshæmmede i Hørsholm Kommune, og det er politisk besluttet at undersøge mulighederne for fortætning ved Sophielund Plejecenter.

Nyindretning
Glostrup Kommunalbestyrelse har godkendt et dispositionsforslag for sammenflytning af rehabiliterings-, trænings- og hjælpemiddelområdet på Dommervangen 4 og givet en anlægsbevilling på 5,8 mio. kr. til nyindretning og forbedring af de fysiske rammer.

Rehabiliteringsområdet flytter fra de lejede pavilloner på Dommervangen 4a og ind i bygningen, hvor trænings- og hjælpemiddelområdet i dag opholder sig på Dommervangen 4. Derved kan de lejede pavilloner fraflyttes og videre lejeudgift undgås.

Plejehjem
Køge Byråd har besluttet at sætte arbejdet med etablering af et friplejehjem i Køge Kommune i gang og udbyde en byggegrund til formålet.

Budgetanalysen til budget 2020 vedrørende plejeboligkapaciteten viser, at der fra 2024 er behov for at udvide kapaciteten. Dette kan gøres ved, at kommunen selv bygger flere plejeboliger eller ved at få en privat investor til at opføre og drive et friplejehjem.

Der er i budget 2020 afsat midler til påbegyndelse af etape 2 af Køge Nord Plejecenter i 2024. Hvis der opføres et friplejehjem vil den nævnte udbygning af Køge Nord Plejecenter eventuelt kunne udskydes til et senere tidspunkt.

 Ombygning
Odsherred Byråd har godkendt skema A for ombygning af Fårevejle Sundhedshus Anneks fra otte ældreboliger til otte familieboliger.

Der har været vanskeligheder med at udleje boligerne som ældreboliger, og Vestsjællands Almene Boligselskab og Landsbyggefonden samt Odsherred Kommune har derfor lavet en handleplan for ombygning af boligerne, der efterfølgende sælges til boligselskabet. Afdelingen ombygges for 2.035.651 kr.

Autismecenter
Skive Kommune etablerer nyt autismecenter, og byrådet besluttede ultimo maj, at etablere begge projektets etaper samtidig, så det hele står klar til indflytning i slutningen af 2021.

Etape 1 omfatter 27 almene boliger og fire boliger til botræning, aktivitetshus og administrationsbygning, og etape 2 består af otte almene boliger.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064