23948sdkhjf

FOA: Hygiejnedukse kan spare samfundet for mange penge

Nedgang i antallet af influenza-smittede og en smittespredning af corona, der sagtens kunne have været betydeligt værre.

Det er resultaterne af de seneste mmåneders massive foksu på god hygiejne i plejesektoren - og sådan bør det fortsætte, mener FOA.

- Coronakrisen har mindet os om, at vi kan holde smitsomme virusser nede med god hygiejne og rengøring. Derfor er der virkelig brug for, at vi styrker området – også på den anden side af pandemien, siger Pia Heidi Nielsen, formand for Kost- og Servicesektoren i FOA.

FOA foreslår, at blandt andet plejehjem skal have en hygiejnekoordinator, som tager særligt ansvar for hygiejne- og rengøringsindsatsen. 

- Hvis vi giver nogle af de ansatte faglige kompetencer til at være hygiejnekoordinatorer, vil det være et stort fremskridt. Det giver mulighed for en naturlig og daglig videreformidling af den nødvendige hygiejniske viden til det øvrige personale, siger Pia Heidi Nielsen.

- Med sådan en løsning ville man slå to fluer med et smæk. Man ville både styrke hygiejne- og rengøringsindsatsen og gøre det muligt for de ansatte, som ønsker det, at gå fra deltid til fuldtid,” siger Pia Heidi Nielsen.

Permanente hygiejneorganisationer er også et af FOA's forslag. De kan sikre, at rengøringen i alle offentlige institutioner er infektionshygiejnisk.

- Man kan sammenligne en hygiejneorganisation med Fødevarestyrelsen, som sikrer, at fødevarerne ikke er dårlige, og at hygiejnerestriktionerne bliver overholdt. På samme måde skal hygiejneorganisationen sikre, at institutionerne følger de hygiejniske retningslinjer, og at der ikke er fyldt med smitstof på børnehavens legetøj eller plejehjemmets kaffemaskiner, siger Pia Heidi Nielsen, der nu vil rette henvendelse til Sundheds- og Ældreministeriet med forslagene.

Artiklen er en del af temaet COVID-19.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109