23948sdkhjf

11 plejecentre i kø til sæbebobleshow i Slagelse kommune

Sæbebobler, musik, leg og udehygge på tværs af generationer.

Det er opskriften på et nyt initiativ der blev afprøvet på Antvorskov Plejecenter i Slagelse, hvor elever fra byens 10. klassecenter har spredt glæde og sæbebobler for at hygge om ældre, der har følt sig ensomme under corona-nedlukningen.

Det fortæller aktivitetskonsulent Bente Nørgaard til Magasinet Pleje.

- Det er et fantastisk initiativ. Det er samarbejde og integration mellem aldersgrupper, og så kan vi se, at det virkelig spreder glæde hos dem, der har måtte undvære besøg på grund af corona, siger hun.

Besøg fra 10. klasse
Kommunens øvrige plejecentre får også besøg af 10. klasserne og de mange liter sæbevand, så alle borgere kan få en hyggelig oplevelse udendørs, fortæller hun. Lige nu har der været afholdt otte bobleshows, og vi mangler besøg fem steder (et plejecenter har tre afdelinger, der alle skal have besøg, red.).

Selvom besøgsreglerne på landets plejehjem er blevet lempet, er der stadig begrænsninger på, hvor mange pårørende, der må komme på ældrecentrene, og hvor besøget skal foregå.

Og det betyder, at mange ældre stadig føler sig ensomme og begrænsede, selvom den værste corona-krise har lagt sig.

Alt tæller
Derfor tæller alle små initiativer til glæde i hverdagen, siger Bente Nørgaard. Og her er konceptet er såre enkelt og ikke mindst billigt, siger Bente Nørgaard.

- Eleverne besøger kommunens plejehjem og laver der her kæmpesæbebobler til musik for de ældre. Nogen vil helst kigge på, men vi har også beboere, der gerne selv vil prøve at lave store sæbebobler. Men uanset hvad kan vi bare se, at det spreder så meget glæde, at der tilbydes noget anderledes i hverdagen, siger hun.

Og hun håber, at andre plejecentre vil lade sig inspirere.

- Det koster 200 kroner for fem liter sæbevand, og så har vi købt remedier for en hundredekrone-seddel. Så rigtig mange kan være med enten med eller uden skoleelever, siger hun.

Arrangementerne i Slagelse kommune er lavet i et samarbejde imellem: Pårørendeforeningen, Slagelse Kommune og Xclass, Slagelse 10. klasse center.

Slagelse Kommune ønsker at inspirere andre plejecentre til at prøve samme ide. Prøver du ideen af på dit plejecenter, og har du lyst til at fortælle, hvordan i greb det an? Skriv til redaktionen@magasinetpleje.dk.

Tak! 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078