23948sdkhjf

Virtual Reality skal træne personale i konflikthåndtering

Et nyt værktøj kan nu træne plejepersonale i at håndtere konflikter og konfrontationer ved hjælp af en VR-brille og et softwareprogram. 

Virksomheden bag hedder S.T.O.P, og den har i mange år tilbudt træning og uddannelse, men nu rykker øvelserne ind i den visuelle verden. 

- Med virtual reality får vi mulighed for at træne nogle af de ekstreme situationer. Medarbejderne får lov at mærke deres følelser og arbejde med værktøjerne i en tilspidset situation, fortæller Michael Neigaard, der er stifter og indehaver af S.T.O.P. A/S.

Erfaring fra Vejle
Han var for nyligt tilknyttet som konsulent på et VR-projekt, som Vejle Kommune har arbejdet med. Her var han med til at opbygge realistiske scenarier, som professionelle skuespillere så spillede for kameraet.

- Man kan ikke læse sig til eller se en undervisningsfilm, der på samme måde bringer dig ind i situationen. Det altafgørende for medarbejderne er, at de ved, at de kan reagere og arbejde med konflikthåndterings-værktøjerne, når konfrontationen sker, siger Michael Neigaard, der i mange år har advokeret for en meget grundigere uddannelse i konflikthåndtering og egenomsorg af plejepersonale og pædagogisk personale. 

- Vi ser desværre rigtig mange sygemeldinger og medarbejdere, der må opgive deres fag på grund af konflikter og vold på jobbet. Og det kunne efter min opfattelse mange gange være undgået, hvis medarbejderne havde været uddannet til at arbejde med konflikthåndtering-værktøjerne, når en situation løber løbsk.

Mærke konflikten
I det kommende virtual reality undervisningsværktøj får medarbejderne med VR-brillerne lejlighed til at opleve helt fysisk på egen krop, hvordan det er på én gang at skulle have overblik over en tilspidset situation.

Som et slags computerspil vil medarbejderne undervejs skulle træffe en række valg og se resultatet udspille sig i brillerne. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078