23948sdkhjf

40 millioner kroner sikrer flere aktiviteter for ældre over sommeren og i efteråret

En såkaldt sommerpakke landede fredag eftermiddag, hvor der blandt andet afsættes 40 millioner kroner til komminerne, så der kan blive arrangeret flere dagsture for beboere på plejehjemmene.

Pakken indeholder aktiviteter for ældre, kultur- og naturoplevelser og sommer på landet og på øerne.

Bag aftalen står Regeringen, Venstre, Radikale Venstre, SF, Enhedslisten, De Konservative og Alternativet.

Det oplyser Sundhed- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse.

Færre besøg
Sommerpakken lander i kølvandet på coronavirus, der har betydet, at der har været færre besøg på plejehjemmene, og at de aktiviteter, der normal vis afholdes på plejehjemmene har været sat i bero.

I sommerpakken afsættes 40 mio. kroner til kommunerne, der dernæst står for dagsturene lokalt på plejehjemmene.

20 mio. til organisationer
Dertil afsættes der 20 millioner kroner til gratis tilbud om lokale aktiviteter til ældre over 65 år. Midlerne gives til Ældre Sagen, Røde Kors, Landsorganisationen OK-klubberne i Danmark, Faglige Seniorer og Danske Seniorer, som fordeler midlerne til deres lokalforeninger og klubber, der får ansvaret for at arrangere aktiviteter, som fx ture til seværdigheder, fællesspisning, foredrag mv.

- Coronavirus har haft stor betydning for danskernes sociale liv de seneste måneder. Det gælder særligt for svækkede ældre, som har betalt en høj pris og har undværet besøg og social kontakt (...) Socialt samvær er helt essentielt for livskvaliteten. Derfor er det virkelig vigtigt at få afsat penge til lokale aktiviteter og gode oplevelser i sikre rammer for alle ældre henover sommeren og resten af 2020, siger Magnus Heunicke, sundheds- og ældreminister.

Med initiativet i sommerpakken kan kommunerne ansætte fx ungarbejdere i sommerferien eller nogle af de mennesker, der pga. coronakrisen har mistet deres job de seneste par måneder, som fx turistguider.

De nye ansatte vil kunne tage med beboerne og plejepersonale på dagsudflugter. Plejehjemmene vil også få mulighed for at få fx udgifterne til transport, bespisning og entrébilletter dækket.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094