23948sdkhjf

Efter chikane-lignende episoder: Nu trækker borgmesteren en grænse

Medarbejdere på det hårdtprøvede plejehjem Vendelbocenteret i Hjørring har været udsat for episoder, der grænser til chikane - både inden for uden for arbejdstid. 

Sådan lyder det i en pressemeddelelse underskrevet af Hjørring Kommunes borgmester Arne Boelt (S), 1. viceborgmester Per Møller(K) og 2. viceborgmester Henrik Jørgensen (V) efter nogle udfordrene uger med corona-udbrud på plejehjemmet Vendelbocenteret.

Nu kommer byrådets ledelse med en opfordring til kommunens borgere om, at alle anerkender det arbejde, som personalegruppen gør. 

- Desværre har flere medarbejdere fra kommunens ældreområde de seneste dage oplevet uheldige episoder, grænsende til chikane. Episoderne har både fundet sted i medarbejdernes arbejdstid såvel som i deres fritid. Det er naturligvis helt uacceptabelt og uordentligt, lyder det fra borgmesteren.

Vist ud af dagligvarebutik
Kommunen er vidende om, at det for en medarbejder, der tager vagter på Vendelbocenteret, har fået konsekvenser for ægtefællens mulighed for at møde på arbejde.

Et andet eksempel er en medarbejder, der blev kontaktet i en dagligvarebutik, med besked om at kommunens medarbejdere ikke havde noget at gøre der.

- Vi er både vrede og skuffede over, at vores medarbejdere får sådan en medfart. Det hører ingen steder hjemme. Det er jo nogle af de medarbejdere, der har kæmpet og fortsat kæmper en brav kamp, for at udføre de mange ekstra tiltag, der skal stoppe smitten i at brede sig, lyder det i pressemeddelelsen. 

- Det er svære forhold at arbejde under. Samtidig gør de deres yderste for at give pleje og omsorg for vores ældre. Vi vil gerne benytte lejligheden til, på vegne af det samlede byråd at rose alle de medarbejdere, der yder en kæmpe indsats for at give borgerne den bedst mulige service på trods af svære arbejdsbetingelser, siger borgmester Arne Boelt (S), 1. viceborgmester Per Møller(K) og 2. viceborgmester Henrik Jørgensen (V).

Sterilt område
Kommunen følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer for smitterengøring og det betyder at Vendelbocenteret nærmer sig et fuldkomment sterilt område.

Alt personale er iklædt heldragt, handsker og masker på samme måde, som man vil se det på en Covid-afdeling på et sygehus. Derudover er der særlige medarbejdere, der alene har fokus på, at personalet bruger alle værnemidler korrekt.

Kommunen får også hjælp og rådgivning af hygiejneeksperter fra Aalborg Universitetshospital. Medarbejdere og borgere er derfor bedst muligt beskyttet mod smitterisiko.

Kommunen understreger, at borgere i Sindal-området og Hjørring Kommune generelt, der ikke er nære kontakter til allerede smittede, ikke er udsat for en større risiko for Covid-19-smitte end alle andre i Danmark. Det gælder også selvom man bor sammen med eller møder ansatte fra Vendelbocentret, så længe man husker på myndighedernes generelle retningslinjer.

Samtidig er der tegn på, at Hjørring Kommunes tiltag har den ønskede effekt. De seneste tal fra Statens Serum Institut, som er gjort op på kommuneplan viser, at der er færre nye smittetilfælde i Hjørring Kommune i denne uge sammenlignet med sidste uge.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.6