23948sdkhjf

Svanemærket og spa-afdeling: Danske Diakonhjem rykker ind i østjysk nybyggeri

Danske Diakonhjem har netop underskrevet en lejekontrakt med AP Ejendomme, der står for at opføre et nyt – og Danmarks første – Svanemærkede friplejehjem. Det nye plejehjemsbyggeri får plads i Horsens.

Det oplyser AP Ejendomme i en pressemeddelelse.

- Med Danske Diakonhjem som partner er vi sikre på, at de kommende lejere får de bedst mulige forhold i vores friplejehjem. Danske Diakonhjem har stor erfaring og ekspertise i at drive friplejehjem, hvilket jeg er sikker på, kommer de kommende beboere til gavn, siger Peter Olsson, administrerende direktør i AP Ejendomme.

75 boliger
Det kommende friplejehjem i Horsens kommer til at bestå af i alt 75 boliger fordelt på seks etager. 55 af boligerne har to værelser, mens de sidste 20 kommer til at have tre værelser.

De kommende beboere på friplejehjemmet får blandt andet adgang til spaområde og fællesaltaner på alle etager. Med Svanemærkningen kommer friplejehjemmet til at leve op til bygningsreglementets skrappeste krav. 

I forbindelse med friplejehjemmet etableres desuden et produktionskøkken, personalerum, aktivitetssal og øvrige fælles- og servicearealer. Det samlede areal på friplejehjemmet er 7.600 kvm opført i seks etager.

Ligesom byggematerialerne skal leve op til skrappe krav til miljø- og sundhedsskadelige stoffer, og materialerne skal senere kunne genanvendes.

-Vi er stolte over, at AP Pension har valgt os til at stå for driften af det kommende friplejehjem i Horsens. Vi har stor erfaring i arbejdet med friplejehjem, og vil være med til at sikre, at de kommende beboere får et godt og trygt ældreliv, siger Danske Diakonhjems direktør, Emil Tang.

Peter Olsson fra AP Ejendomme forventer, at byggeriet af friplejehjemmet er færdigt ved udgangen af 2021. 

  • Danske Diakonhjem har over 60 års erfaring inden for ældrepleje og drift af plejehjem, hospicer og botilbud.
  • AP Pension og Danske Diakonhjem samarbejder i forvejen om AP Pensions friplejehjem i Nørager ved Rebild.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094