23948sdkhjf

Aarhus giver alle plejehjemsbeboere en tur på stranden

I løbet af sommeren og de efterfølgende måneder får samtlige aarhusianske plejehjemsbeboere tilbudt en gratis dagsudflugt til Saxild Strand, der ligger syd for Aarhus.

Læs også: PFA vil bygge og OK-Fonden skal drive nye plejehjem i ti kommuner

Det oplyser Aarhus Kommune Sundhed og Omsorg i en pressemeddelelse.

Det er rådmand for Sundhed og Omsorg, Jette Skive, som i samarbejde med FO, der driver Saxild Strand, står bag det ekstraordinære tilbud til alle plejehjemsbeboerne i Aarhus.

- Vi har set, at tiden med corona har været svær for mange af de ældre på vores plejehjem. Mange har savnet oplevelser, socialt samvær og ture ud af huset. Alt det, der er med til at give livskvalitet og glæde i hverdagen, siger rådmand Jette Skive.

Plads til 25
På dagen bliver deltagerne budt på frokost, musik, foredrag og hygge. 

Der er plads til 25 beboere på hver udflugt, som i første omgang afholdes løbet af i weekenderne i juli. Senere på året - i august og september – bliver turene primært afviklet på hverdage. 

Udflugterne er gratis for deltagerne og gennemføres efter særlige forholdsregler, der tager hensyn til sikkerhed, afstand og hygiejne, sådan at kun beboere og medarbejdere fra samme plejehjem er af sted på samme udflugt. Ligesom transporten foregår i store busser, hvor hvert andet sæde er tomt.

Penge fra ensomhedsplan
Turene finansieres af midler fra Sundhed og Omsorgs ensomhedsplan, som prioriterer indsatser og aktiviteter, der skal forebygge ensomhed og isolation blandt ældre.

- Tiden med corona har mindet os om, hvor vigtigt samvær og oplevelser er for vores liv, hvad enten vi er gamle eller unge. At kunne mødes med andre over en sang, en kop kaffe – eller bare at sidde sammen og nyde udsigten over vandet. Alt det er med til at give glæde og følelsen af at livet er værd at leve. Derfor er blandt andet turene til Saxild Strand så vigtige for beboerne på vores plejehjem, siger Jette Skive.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094