23948sdkhjf

Her faldt sygefraværet drastisk under corona

I Kolding Kommune undrer man sig.

Læs også: Sundhedsstyrelsen anbefaler hyppig udluftning for mindre smitte

Her havde man forventet at sygefraværet blandt hjemmehjælpere, plejehjemsansatte og sygeplejersker ville stige under corona-epidemien.

Men det stik modsatte viste sig at gøre sig gældende. Det skriver Jydske Vestkysten

Tal, der sammenligner fraværet sidste år med dette år viser, at faldet i sygemeldinger svarer til 37,5 procent alene i uge 21, hvor antallet af sygemeldinger nåede det laveste punkt i perioden.  

- I første omgang blev jeg overrasket over, at vores sygefravær faldt markant, men jeg har tænkt over, at vi har pillet noget stress ud af arbejdsdagen, og der er også forsvundet stress fra folks privatliv i den periode, hvor en stor del af landet var lukket ned, siger seniordirektør i kommunen Annette Lund til Jydske Vestkysten.

Læs også: Sundhedsvæsnet har højeste andel af positive coronaprøver

Hun fortsætter:

- Og så tror jeg, at hele samfundet er overrasket over, hvor meget det betyder, at vi har gjort mere ved hygiejnen.  Vi er alle sammen blevet bedre til at få vasket hænder jævnligt, spritte af og alt det der. Og når man læser statistikker, der dækker hele landet, så kan man se, at der slet ikke har været de influenza- og forkølelsesrunder, der plejer at være, siger hun.

Kommunen er nu gået i gang med at analysere på, hvorfor fraværet er faldet, og hvilke typer af fravær, der fylder mest i den glædelige statistik.

Kilde: https://jv.dk/artikel/stik-mod-de-f%C3%B...

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078