23948sdkhjf

Lottes ældre og pårørende mødes i en container

Mange beboere på landets plejehjem har lidt afsavn til familie og venner siden coronakrisens udbrud, og selvom restriktionerne bliver færre, kan det fortsat føles utrygt for plejehjemsbeboerne at invitere familie og venner indenfor i deres hjem.

På plejehjemmet Lotte på Frederiksberg har danske Visit with Care sat en container op, så de kan hjælpe beboere på de danske plejehjem til nærvær med familie og venner.

– Ensomhed og manglede kontakt til pårørende har fyldt meget under corona. Udsigten til yderligere et år med usikkerhed omkring besøg fra pårørende var helt uoverskuelig. Besøgsstuen er rigtig hyggelig. Vi har selv været med til at bestemme indretningen, og det har været fuldkommen rørende at se vores beboere lyse op, når de ser deres pårørende igen efter lang tids adskillelse, siger Marie-Louise Frische, der er chef for plejehjemmet Lotte.

Ud over et lille rundt bord midt i lokalet er besøgscontaineren på plejehjemmet Lotte indrettet med behagelige stole og billeder på væggene. Udvendigt er der monteret rionet, så det er nemt at skabe miljø med for eksempel altankasser eller anden udsmykning.

Kan selv indrette
Det er det danske firma Visit With Care, der sammen med Boxit har leveret containeren til blandt andet Plejehjemmet Lotte.

– Vi (…) greb chancen og udviklede besøgsstuen Safe Space, og i et effektivt samarbejde med tegnestuen Krøyer-Sætter-Lassen og Boxit fik vi ført idéen ud i livet og specialdesignet en container med en plexiglasrude og et samtaleanlæg, siger Jesper Jarmann, der er direktør hos Visit with Care og fortsætter:

- De er indrettet, så plejehjemmene kan sætte et personligt og hyggeligt præg, og samtidig er de sikre at være i. Man sidder om et rundt bord i midten, så man kan være ganske tæt på hinanden, og det har givet plejehjemsbeboere en ny mulighed for at mødes uden risiko for at smitte hinanden, siger han.

Indtil nu har Visit with Care leveret seks af de specialdesignede 10 fods containere til plejehjem, der også kan anvende dem i forbindelse med influenza og andre sygdomme, hvor ældre kan blive afskærmet fra smitte. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093