23948sdkhjf

Sydjysk plejehjem renser nøgler, telefoner og tablets med UV-lys

En ny elektrisk beboer er flyttet ind på Filskov Friplejehjem i sydjyske Filskov.

Læs også: Sundhedsstyrelsen anbefaler hyppig udluftning for mindre smitte

Der er tale om et skab, der kan rense nøgler, telefoner, tablets og diverse værnemidler med UV-lys, så virus og bakterier ikke får lov at sprede sig, når disse ting skifter hænder.

- Det har lettet nogle arbejdsgange, at vi kan lægge visirer og nøgler og den slags i skabet. Det har givet os en vis sikkerhed for, at det er i orden, siger lederen af plejehjemmet Marianne Lübker.

Skabet har også funktion som oplader-station for tablets og telefoner, men det er alene for rense-funktionen, at skabet har fundet vej til Filskov, fortæller Marianne Lübker.

Skabet kom på plads fredag i uge 25 og er allerede i fuld sving på plejehjemmet.

Læs også: PFA vil bygge og OK-Fonden skal drive nye plejehjem i ti kommuner

- Vi har lavet en procedure for det ansatte, så alle tingene kommer ind i skabet og bliver renset. Det er en såre simpel øvelse, så det er ikke noget, der har pålagt os ekstra arbejde i det daglige, siger Marianne Lübker.

Det har givet en sikkerhed
Rent fysisk er skabet placeret i et lokale, der i denne tid blevet til depot for værnemidler. Her kører skabet sit UV-renseprogram fire gange i døgnet, så alle vagtskifter og nye hænder møder ind til ny-rensede arbejdsredskaber.

I gamle dage blev tablets, nøgler og telefoner sprittet af mellem hver vagt, men det er nu væk med det nye skab.

- Vi synes, der er en anden sikkerhed omkring arbejdsredskaberne nu. Og så er det også et spørgsmål om, hvor meget sprit tablets, telefoner og elektroniske nøgler kan tåle, inden de drukner i det, siger Marianne Lübker.

Læs også: Hjørring lukker ned for indendørs besøg på plejehjem

Friplejehjemmets leder fortæller, at skabet ikke var flyttet ind, hvis ikke det havde været for corona-virus.

- Uden corona havde vi ikke behøvet skabet. Vi havde en anden løsning på opladning, og så sprittede vi stik, ledninger og telefoner af. Det kunne vi for så vidt også været blevet ved med, men hvem ved hvor længe, de så ville holde, siger Marianne Lübker.

Skabet er leveret af Vejle-virksomheden GoCharge.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078