23948sdkhjf

Egedal får ny borgerjournal

Til februar 2021 får Egedal Kommune et nyt digitalt journalsystem, der skal understøtte hjemmehjælpere, sosu-assistenter, hjemmesygeplejersker og socialarbejdere i deres daglige arbejde med borgerne.

Det er Aarhus-virksomheden Systematic, der står bag systemet, og med Egedal Kommune med om bord, er Systematic nu oppe på at levere it-infrastruktur til 34 ud af landets 98 kommuner.

Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

- Løsningen fungerer på både computer og tablet, så medarbejderne kan tage den med rundt, når de besøger borgerne. Systemet giver adgang til præcis de oplysninger, medarbejderne har brug for og understøtter dem i opgaverne, så fokus kan være på de ældre, handicappede eller misbrugsplagede borgere, der har brug for hjælp, fortæller Henrik Rosenberg Rasmussen, Account Director i Healthcare hos Systematic.

Alt nyt kræver træning
Systematic skal, i tæt samarbejde med Egedal Kommune, stå for implementeringen af Cura, der blandt andet betyder uddannelse af superbrugere og overflytning af vigtig data fra kommunens nuværende løsning til Cura.

- Alt nyt kræver træning og tilvænning, men med erfaringer fra flere end 30 kommuner, har vi efterhånden fået skabt en god proces. Det er et stort plus, at vi har sygeplejersker, socialrådgivere og sosu’er ansat i Systematic, som er en del af implementeringsteamet, der er med til at sikre en god opstart for nye brugere af Cura, slutter Henrik Rosenberg Rasmussen

Fordel at mange er med
Ifølge Henrik Rosenberg Rasmussen er det en fordel at så mange kommuner vælger den samme løsning, fordi det gør det lettere at ansætte medarbejdere med erfaring fra andre kommuner, som anvender samme system.

- Det øgede pres på ældresektoren gør, at det bliver ekstra vigtigt for pleje- og omsorgspersonalet altid af have et opdateret overblik over borgerne, og de opgaver der skal løses. De har brug for løsninger, der giver dem et solidt grundlag for at kunne træffe de bedste beslutninger til gavn for den enkelte borger, og det er formentlig derfor vi oplever så stor interesse for vores Columna Cura, siger han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.131