23948sdkhjf

Ny pulje genbrugshjælpemidler sendt i udbud

SKI (Statens og Kommunernes Indkøbsservice) har startet en ny runde udbud af genbrugshjælpemidler. Det nye udbud kommer til at omfatte manuelle kørestole, siddepuder og glide- og vendehjælpemidler, oplyser SKI til Magasinet Pleje.

- Vi er lige nu i gang med at udforme kravene i det kommende udbud sammen med ergoterapeuter mv. i kommunerne. Sideløbende har vi dialog med branchen, og efter sommerferien har vi inviteret brugere til at give deres inputs til udbuddet, står der i en mail fra SKI til Magasinet Pleje.

I efteråret gik SKI i gang med sit andet udbud af genbrugshjælpemidler, 50.99 Genbrugshjælpemidler (pulje 2).

Claus Sørensen, udbudskonsulent i SKI, skal udarbejde aftalen i tæt samarbejde med branchen, kommunerne og brugerne.

Nu er de overordnede spor for aftalen lagt af den kommunale strategigruppe, og henover sommeren skal udbuddets indhold og betingelser udformes i samarbejde med kommuner og branche. 

- Heldigvis står vi på skuldrene af 50.98 Genbrugshjælpemidler​. Her fik man lavet et rigtig godt koncept for at udarbejde kravspecifikationer, der imødekom alle kommunernes behov på tværs af landet. Her lykkedes det også ekspertgruppen og fagpersonerne [bl.a. ergoterapeuter, fysioterapeuter og depotmedarbejdere] at lave et stærkt koncept for kvalitetsevalueringen. Den understøtter, at borgerne får hjælpemidler af den højeste kvalitet. De gode koncepter for kravspecifikationer og kvalitetsevalueringer tager vi med videre i pulje to. Det vil gøre hele udbudsprocessen hurtigere og mere smidig, siger Claus Sørensen, der selv var med til kvalitetsevalueringen på den første pulje.

SKI’s første aftale om genbrugshjælpemidler trådte i kraft den 6. juni og omfatter rollatorer og el-scootere, senge og madrasser samt toilet og bad-hjælpemidler. Pulje to kommer til at omfatte manuelle kørestole, siddepuder, glide- og vendehjælpemidler og skummadrasser i kategori 4. 

Vigtig med inputs fra markedet
I de næste måneder venter det omfattende arbejde med at udvikle kravspecifikationen, så kommunerne, og i sidste ende brugerne, får de rigtige hjælpemidler. Det sker i tæt samarbejde med ekspertgruppen, som mødes henover sommeren. Ifølge Claus Sørensen er branchens input dog mindst lige så vigtig:

- Leverandørerne kender deres produkter og ved, hvad der rører sig på markedet af nye innovative tiltag, og de ved, hvor langt vi kan gå i efterspørgslen efter grønnere produkter og løsninger. Derfor er vi afhængige af deres input, hvis vi skal ramme rigtigt i vores kravspecifikation, siger han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.218