23948sdkhjf

Flere familier fortæller om omsorgssvigt på aarhusianske plejehjem

Endnu to familier fra Aarhus-området fortæller nu om omsorgssvigt i ældreplejen i Aarhus Kommune.

Plejehjemssagen fra Kongsgården er ikke en enlig svale. Tværtimod er ældreplejen i kommunen generelt underprioriteret.

Sådan lyder det fra nu yderligere to familier, der har oplevet, at deres familiemedlem ikke er blevet behandlet ordentligt på et af kommunens plejehjem.

Det gælder blandt andet Inger Ørum Schmidt og Karen Margrete Hansen, der er datter og hustru til den nu afdøde Eigil Hansen.

Han var dement og havde afføringsinkontinens, og derfor kom han i 2018 på plejehjemmet Sifsgård i Åbyhøj, så han kunne få den nødvendige pleje. Men det mener familien ikke, at han fik:

- Lejligheden er beskidt. Der er afføring på gulvet, på toilettet og på karmene og væggene. Når vi påpegede, at det er utilstrækkelig rengøring, så fik vi at vide, at det er hver fjortende dag, at de gør rent, og det er det.

- Det betød, at vi følte utilstrækkelighed, og vi synes, at det var forfærdeligt, at vores far skulle være et sted, hvor han absolut ikke ønskede at være, fortæller Eigil Hansens datter, Inger Ørum Schmidt, til TV2 Østjylland.

Også Egon Gaarmann har oplevet utilstrækkelig behandling på et af kommunens plejehjem. Hans kone Kirsten, har været på plejehjemmet Søholm i Viby i et år.

Kirsten Gaarmann lider af Parkinson, er lam i den ene side og har næsten mistet evnen til at tale. Ifølge Egon Gaarmann giver det store problemer, da personalet ikke har tid til at kommunikere med hustruen via en staveplade.

- Hvis hun ikke kan sige, at hun skal på toilettet, og de ikke forstår det, så kan det jo ikke hænge sammen, siger Egon Gaarmann til TV2 Østjylland.

For ham personligt har hustruens ophold på plejehjemmet betydet, at han kæmper med søvnproblemer og generelt har det dårligt.

Begge familier håber nu på, at deres opråb bliver hørt:

- Det er ikke værdigt. Man skal behandle de ældre med værdighed og respekt. Jeg tænker, at jo flere der kommer frem med det her, jo mere må det jo gå op for politikerne, at det altså er alvor det her.

- Der skal nogle flere hænder til, og der skal ses på, hvordan gør vi det her bedre, siger Inger Ørum Schmidt.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078