23948sdkhjf

Flertal i Randers Byråd kræver handling efter TV2-dokumentar

En TV2-dokumentar viser omsorgssvigt på plejehjem i Aarhus og Randers. Politikere kræver derfor handling.

Et flertal i Randers Byråd kræver nu handling, efter at en TV2-dokumentar har vist ældre beboere udsat for omsorgssvigt på plejehjem i Aarhus og Randers.

Læs også: Skjulte optagelser viser demenssyg have samme ble på i ti timer

Alle partier og lister i Randers Byråd - på nær Socialdemokratiet og De Konservative - er enige om forslaget, oplyser partierne bag flertallet i en mail.

Der skal som minimum laves en ekstern uvildig undersøgelse af kommunens plejecentre - særligt Huset Nyvang, som ses i dokumentaren, er de enige om.

Her ses en demenssyg mand, der må vente i næsten ti timer på at få skiftet ble og bukser, som han har lavet afføring i. Personalet hjælper ham ikke, selv om han flere gange beder om det.

Undersøgelsen i Randers skal afdække, om forholdene for de ældre er værdige og dækkende for deres behov.

Læs også: Her dyrker de den gode samtale, der måske klemmer en ekstra bid ned

- Derudover skal undersøgelsen kigge ledelsen efter i sømmene og afdække, om de nødvendige kompetencer og ressourcer er til stede i forhold til at drive plejecenter efter Randers Kommunes omsorgs- og værdighedspolitik, skriver partierne.

Bag flertallet er Venstre, Dansk Folkeparti, SF, Enhedslisten, Radikale Venstre, Velfærdslisten og Beboerlisten, som sidder på 18 af byrådets 31 pladser.

Beslutningsforslaget kommer til afstemning på det næste byrådsmøde 7. september.

/ritzau/

(Forsidefoto: Colourbox)

Kilde: /ritzau/

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094