23948sdkhjf

80 plejeboliger på vej til Amager

På hjørnet af Strandlodsvej og Lergravsvej skal boligselskabet FSB bygge et nyt plejehjem med 80 boliger.

Læs også: PFA vil bygge og OK-Fonden skal drive nye plejehjem i ti kommuner

Plejehjemmet placeres lige ved siden af FSBs ældreboligafdeling Sundparken, der med sine 489 ældreboliger er Danmarks største.

Det oplyser boligselskabet i en pressemeddelelse til Magasinet Pleje.

I samme område bygger fsb også et bofællesskab for og med seniorer, hvor grøn livsstil, fællesspisning og samvær er i centrum.

Hver bolig bliver på 65 kvadratmeter store plejehjemsboliger indeholder både soveværelse og stue samt toilet og bad. Det bliver også muligt at fjerne væggen mellem soverum og stue, så beboeren kan få ét meget stort værelse, hvis borgeren er meget sengeliggende. 

Demensring i græsset

Plejehjemmets udeområde bliver designet med omtanke for beboere med demens.

I midten af byggeriet, kommer der et grønt parkområde, som bliver skærmet af byggeri, og der bliver lagt en demensring ned i jorden, som giver plejepersonalet besked, når en beboer træder ud over området. Det skaber tryghed, og giver beboerne mulighed for at nyde det grønne udeområde.

fsb forventer at starte byggeriet i 2021, og i 2023 kan de ældre flytte ind.

Stor café for ældre
I midten af plejecentrets bygning kommer der en stor café, som bliver offentligt tilgængelig for beboere og andre ældre i området. I caféen kan man få et varmt måltid mad samt et socialt fællesskab.

Der vil være arrangementer af forskellig slags. I caféen i stueetagen vil der være et stort produktionskøkken, som leverer mad til hele huset. I stueetagen bygges fællesfaciliteter fx et træningslokale, frisør og tandlæge. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109