23948sdkhjf

Negative tests: Ringsted åbner igen for besøgende

Torsdag lukkede Ringsted Kommune for besøg på områdets tre plejehjem, fordi en ansat på Plejecenter Ortved blev testet positiv for corona-virus.

Mandag har kommunens plejehjem dog atter åbnet for besøg på udendørsarealer, hvis retningslinjer for sprit og afstand overholdes. Det skyldes, at alle ansatte og beboere på plejecenteret er testet negative for virus.

Medarbejderen, der blev testet positiv, har ikke et arbejde med borgerkontakt, men for en sikkerheds skyld blev der torsdag lukket for udefrakommende på kommunens plejehjem, indtil man kendte situationens omfang og et eventuelt antal af smittede. 

Det oplyser Ringsted Kommune mandag i en pressemeddelelse.

- Det kan virke voldsomt

Det er Styrelsen for Patientsikkerhed, der nu har påbudt kommunen at have restriktioner for besøg og lade disse foregå udendørs ud fra et forsigtighedsprincip.

- Vi ved, at det kan virke voldsomt, at der indføres restriktioner på besøg, og at
man kun kan se sine kære på et plejecenter under særlige forhold. Restriktionerne
er indført for vores alles bedste, og alle skal vide, at vi passer rigtig godt på deres
kære, og at vi gør alt, hvad vi kan for, at de trives og har det godt, siger borgmester i Ringsted Henrik Hvidesten.

Han fortsætter:

- Indtil nu har alle beboere og pårørende vist stor forståelse og fleksibilitet for, at hverdagen på vores plejecentre er lidt anderledes, og det vil jeg gerne sige dem stor tak for, siger han. 

Mandag formiddag er der ikke taget initiativ til yderligere tiltag.

Kommunen oplyser, at man har indskærpet for alle institutioner og enheder, at der er ekstra fokus på rengøring, hygiejne og sundhedsmyndighedernes øvrige anbefalinger.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125