23948sdkhjf

Høje smittetal rykker besøg på plejehjem udendørs i Aarhus

Opdateret torsdag 8.20.

Efter stigende smittetal i Aarhus Kommune i weekenden bliver der indført restriktioner på plejehjem og sociale institutioner i kommunen.

Det oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelelse onsdag.

Fremover skal besøg i udgangspunktet være udendørs besøg, og her kan beboeren modtage op til to besøgende samtidigt.

Beboeren må dog gerne få indendørs besøg af sin nærmeste pårørende (typisk ægtefælle) – altså én person. Besøgene skal som hidtil foregå i beboerens egen bolig, står der i de nye restriktioner fra Aarhus. 

Kritiske besøg

Derudover må der gerne være flere nære pårørende på besøg samtidigt, når der er tale om kritiske besøg. Kritiske besøg er samme definition, som tidligere har været anvendt. Det vil sige:

  • et uopsætteligt besøg fra nære pårørende til en kritisk syg eller døende person eller
  • nære pårørendes besøg hos en voksen person med en sådan kognitiv funktionsnedsættelse, at personen mangler evnen til at forstå og acceptere formålet med besøgsrestriktionerne og dermed har et helt særligt behov for besøg. Erhvervet mental svækkelse, der er fremadskridende, vil ikke alene være afgørende for, om der kan aflægges besøg hos en beboer.

Det er forstanderen, der i tvivlsituationer afgør hvem der kan defineres som nære pårørende.

Som hidtil skal alle besøg aftales på forhånd på plejehjemmet. Der er ikke ændret på beboernes mulighed for selv at tage på besøg uden for plejehjemmet. Det er også fortsat ønsket, at så mange besøg som muligt kan blive gennemført.

Det er Styrelsen for Patientsikkerhed, der har udstedt et påbud om at stramme reglerne for besøg på kommunens plejehjem.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078