23948sdkhjf

Corona-ide: Mobilt hørecenter testede ældre på Kolding-plejehjem

Kan de ældre ikke komme på høreklinik, må høreklinikken jo komme til de ældre.

Læs også: Ny viden på vej til bedre høreapparater

Under den devise fik Plejehjemmet Vonsoldshave i Kolding besøg af en mobil høreklinik, der under corona-nedlukningen kørte ud og testede de ældres hørelse eller hjalp med justering af høreapparater. 

Ligesom resten af landets plejehjem er besøg til og fra Vonsildhave mere omstændeligt på grund af Corona, og den lokale leder Ditte Korsager hilser derfor besøget af det mobile plejehjemshørecenter velkommen.

Langtrukken proces

Via Det Mobile Plejehjemshørecenter kan audiologen både foretage høretest og tilpasse høreapparater på stedet, og borgerne kan få hjælp til ansøgninger og øvrigt papirarbejde.

- Rigtig mange ældre har jo nedsat hørelse og kan slet ikke høre noget uden høreapparater. Kommunikationen kan derfor være meget svær både mellem personalet og beboeren, og mellem beboeren og familien og andre beboere, siger Ditte Korsager – og fortsætter: 

Læs også: Brændselsceller giver høreapparater længere liv

- Samtidig oplever vi, at processen fra start til slut med at få et høreapparat er langtrukken. Både beboere, personale og pårørende bruger meget tid på planlægning og kørsel, som i virkeligheden kunne bruges på omsorg og pleje. Derfor er det helt naturligt, at hjælpen i stedet kommer til beboerne, siger hun.

Forbedring af livskvalitet

Hos Patientforeningen kan man nikke genkendende til plejehjemmenes udfordringer og er derfor meget positivt stemt overfor projektet. 

- Et mobilt hørecenter, der nu kan komme ud på plejehjemmene og gøre det hele på én gang, det er virkelig en stor forbedring for beboernes livskvalitet og det frie valg. I forvejen er der ofte flere måneders ventetid og nogle venter i over et år, så Sinitones hørebilskoncept er virkelig tiltrængt, siger landsformand Niels Jørgen Langkilde fra Patientforeningen.

Lige nu kører de fem første mobile plejehjemshørecentre rundt til plejehjem og plejecentre i resten af landet.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141