23948sdkhjf

Nye plejeprojekter og ældrecentre på vej

Lægehus

En grundejer ønsker at konvertere et funktionstømt bydelscenter i Dommervænget i Roskilde til et blandet boligområde med et lægehus. Roskilde Byråd gav grønt lys for udarbejdelse af nyt plangrundlag på sit seneste møde.

Lokalplanen skal give mulighed for et lægehus på cirka 540 kvm, en boligbebyggelse på cirka 5.330 kvm med cirka 14 familieboliger i rækkehuse i to etager, cirka 21 seniorboliger i etagebyggeri i to-tre etager og cirka 54 studieboliger i etagebyggeri i tre etager.

Konverteringen ventes at give et stort løft til Dommervænget med den blandede boligbebyggelse og gode grønne rum.

Botilbud

Høje-Taastrup Byråd har godkendt, at der udarbejdes et budgetforslag til budget 2021 vedrørende opførelse af et botilbudpå Frøgård Allé 6 med 24 boliger.

Botilbuddet skal erstatte de to små botilbud på Pile Allé i Taastrup og Stationsvej i Hedehusene. Tilbuddet får flere pladser end de to eksisterende botilbud med tilsammen 10 pladser. I det nye botilbud bliver der tale om 24 boliger fordelt på tre huse.

Ifølge den foreløbige tidsplan sætte byggeriet i gang primo 2021.

Fælleshus

Teknik-og Miljøudvalget i Brønderslev Kommune besluttede forleden at sætte ny lokalplanlægning for området ved den gamle Realskole på Tranebærvej 6A i Dronninglund i gang som ansøgt af Frikvarteret 1 ApS. Den nye lokalplans primære formål er at videreføre et boligprojekt samt tillade nedrivning af den bevaringsværdige skolebygning og erstatte det med et nyt fælleshus for områdets beboere.

Bygherre ønsker at etablere et seniorbofælleskab med 18 rækkehuse. Fællesbygningen indrettes med køkken- og toiletfaciliteter samt to gæsteværelser og bliver cirka 250 kvm stor. Bygherre ønsker i et vist omfang at genanvende de gamle mursten fra skole og gymnastikbygningen i det nye fælleshus.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.203