23948sdkhjf

VICA leverer ’coronasikre’ besøgsrum til plejesektoren

Specielt designede besøgsrum skal sikre, at pårørende kan besøge deres ældre under trygge og sundhedsmæssigt forsvarlige forhold. Efter krisen kan rummene få en helt ny funktion.

De ældre er udsatte under coronakrisen. Derfor giver det god mening at etablere specielle rum til dem og særligt på plejehjemmene.

Det fortæller Carsten Piihl, direktør i VICA Danmark - en specialist på feltet. Han fremhæver, at besøgsrummene særligt kan være en god idé til efterår og vinter, når man ikke længere kan være ude.

”Vi hører, at rigtig mange pårørende er nervøse for at udbrede smitten og viser meget store hensyn, og så vidt muligt mødes med de ældre udendørs. Det er muligt lige nu, men udfordringen kommer jo i løbet af efteråret,” siger Carsten Piihl og fortæller, at VICA har flere forskellige typer besøgsrum, som kan installeres.

Langtidsholdbare løsninger
Mange kommuner overvejer, om de skal investere i rummene, siden coronakrisen pludselig kan være fortid, når der formentlig kommer en vaccine inden for et år.

”Vi hører fra kommunerne, at det er vigtigt at vælge langtidsholdbare løsninger i en god kvalitet til en fornuftig pris. Og i en tid, hvor Corona-smittetallene er stigende, er det ekstra vigtigt med holdbare løsninger til at mindske smittespredningen,” fastslår Carsten Piihl.

Imidlertid er en af de ting, man har opdaget under coronakrisen, at dødstallene er lavere på plejecentre – højst sandsynligt pga. den meget opmærksomhed på sikre besøg og deraf følgende mindre risiko for infektioner af alle typer.

”Måske man skal tage den måde, man tackler ældresektoren op til revision ved at indføre sikre besøg også på den lange bane. Vores besøgsrum er jo også effektive efter Covid-19 pandemien, og de kan i øvrigt bruges til orangeri, drivhus, sanserum eller lignende,” forklarer Carsten Piihl.

Hjælp til byggetilladelse
Besøgsrummene fra VICA har indgang gennem en dobbelt skydedør med lav tærskel. Det forhold giver nem adgang for både kørestolsbrugere, gangbesværede og andre beboere. Rummene sikrer desuden et godt arbejdsmiljø for personalet, da det er rengøringsvenligt og godt ventileret med tre automatiske tagvinduer og ét lamelvindue.

Og virksomheden giver også rådgivning udi det juridiske.

”Vi hjælper  gerne med en byggeansøgning til besøgsrummet. Vi har specialister ansat på området, idet stort set alt i dag kræver byggetilladelse - selv et midlertidigt opstillet telt,” forklarer Carsten Piihl og understreger, at man også har stor viden om udfordringer med brand og statik.
https://www.vica.dk/vica-besoegsrum/

Om: VICA
VICA Danmark blev grundlagt for 15 år siden af de jyske tømrere Anders Christiansen og Carsten Piihl.

De to stiftere startede med at bygge højkvalitets orangerier samt udestuer og pavilloner ud fra en mission om at skabe rum, hvor man simpelthen har lyst til at være.

Konceptet er siden blevet videreudviklet, og da coronakrisen kom, opstod et nyt og uventet forretningssegment - samvær i ’coronasikre’ ventilerede rum. Og særligt besøgsrum til plejehjem, hvor de mest udsatte bor.

Læs mere: www.vica.dk

Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094