23948sdkhjf

Demens: Vision har fokus på hverdagen

Rudersdal Kommune har skabt en vision. En vision, der skal sætte retningen for initiativer på demensområdet.

Den nye vision hedder ”Vision for et godt og meningsfuldt liv med demens”. På seks forskellige områder er der fokus på det helstøbte liv med demens.

Helt overordnet peger visionen ind i ønsket om, at den enkelte borger bliver mødt i en individuel og helhedsorienteret tilgang, hvilket er et meget væsentligt element, fortæller formanden for Social- og Sundhedsudvalget Birgitte Schjerning Povlsen,

- Vi står først og fremmest med en flot og gennemarbejdet vision, som sætter en rigtig god ramme for vores fremadrettede arbejde på demensområdet. Samtidig er visionen også tydelig i forhold til vores ønske om fortsat at øge og styrke samarbejdet med mennesker med demens og deres pårørende, hvilket er helt centralt for udviklingen af de rigtige indsatser og tilbud på området, siger Birgitte Schjerning Povlsen.

Visionen bygger på et tværfagligt samarbejde i en projektgruppe med deltagere fra kommunens social- og sundhedsområde, Ældresagen og Seniorrådet.Visionens særlige fokus på pårørende glæder ligeledes formanden for Seniorrådet i Rudersdal, Ib Hedegaard Sørensen,

- Vi ved, at rigtig mange pårørende gør et stort omsorgsarbejde, og at det kan være en belastning for hele familien, når et nærtstående familiemedlem får en demenssygdom. Ud over at det naturligvis er centralt, at vi med visionen sætter den enkelte demensramte borger i centrum, er vi samtidig meget tilfredse med, at vi får øget fokus på de pårørendes liv og trivsel, siger Ib Hedegaard Sørensen.

Samarbejdet mellem kommunen, Seniorråd og Ældresagen om den nye vision har også resulteret i konkrete planer om rådgivnings- og informationsarrangementer for pårørende til efteråret.

Rudersdal Kommune har på flere områder allerede taget hul på at virkeliggøre visionen. Som eksempel kan nævnes indretning af nye demensboliger i Ebberød og desuden flere indsatser, som skal styrke medarbejdernes viden og kompetencer på demensområdet. Rudersdal indgår også i et forskningsprojekt, som sætter fokus på de etiske dilemmaer, der kan opstå både for medarbejdere og pårørende, som har demens tæt på.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141