23948sdkhjf

Bispebjerg Hospital søger entreprenør til nyt uddannelsescenter

Et nyt uddannelsescenter er et vigtigt skridt på vej mod det nye hospital på Bispebjerg. Opgaven er netop sendt i udbud som en totalentreprise. 

Bedre foredrags- og undervisningsfaciliteter og en ny smuk beliggenhed i hospitalets historiske område skal være med til at profilere hospitalet som førende indenfor uddannelse og forskning. 

Hvordan det nye uddannelsescenter kommer til at se ud, bliver afklaret i starten af 2021, når totalentreprenøren er valgt. 

Allerede nu står det dog klart, at det nye uddannelsescenter flytter fra hospitalets nordlige hjørne ved Tuborgvej og kommer til at placere sig stik modsat på hospitalsområdet. Helt mod syd på første parket på Bispebjerg Bakke, hvor man i dag finder parkeringspladser. 

– Arealet er lidt mindre end det nuværende uddannelsescenter, men vi kommer til at udnytte kvadratmeterne bedre. Centeret vil afspejle, hvordan man tænker moderne uddannelse, med alt hvad det indebærer af fleksible arbejds- og undervisningsforhold, siger Kirsten Wisborg. 

Det nye uddannelsescenter omfatter 2.-3 000 etagemeter nybyggeri over terræn indeholdende fælles arealer, møde- og undervisningsfaciliteter samt dertil knyttede administrative kontorer og servicefunktioner. 

Krav til entreprenøren

Byggeriet er en del af den store transformation af hospitalsområdet, der er i fuld gang. Forvandlingen omfatter også opførelsen af et stort nyt akuthospital, et nyt psykiatrisk center, et parkeringshus og andre bygninger, der tilsammen skal blive fremtidens arbejdsplads for omkring 5000 medarbejdere. 

Centeret kommer til at spille sammen med sine omgivelser; Man vil have udsigt til hospitalets nyrenoverede haver og historiske bygninger. Fleksibilitet og klog anvendelse af kvadratmeter er samtidig et nøgleord for udformningen af de nye faciliteter. Multifunktionelle rum, lys og åbenhed skal sikre dette. Desuden fastholdes det nuværende antal parkeringspladser. 

Social bæredygtighed spiller også en rolle i projektet. De nye rammer skal sikre tryghed, trivsel og livskvalitet for brugerne, for eksempel via et godt indeklima, lavt energiforbrug, samt minimering af spild og anvendelse af langtidsholdbare materialer. 

Entreprenørerne skal allerede i deres tilbud demonstrere, hvordan man vil arbejde med for eksempel klimapåvirkning og ressourceanvendelse i henhold til Transport- og Boligministeriets nye frivillige bæredygtighedsklasse. 

Byggeriet forventes at gå i gang i midten af 2021. I slutningen af 2022 åbner det nye center, og til den tid vil sygeplejersken blive undervist og forskeren forsvare sin ph.d. i nye forbedrede rammer.

Fakta: Uddannelsescentret på Bispebjerg Hospital

  • Uddannelsescentret skal opføres på Bispebjerg Hospital og skal blandt andet rumme undervisningslokaler, et auditorium til 200 personer, fællesfunktioner med mulighed for forplejning samt cykel- og bilparkering. 
  • Bispebjerg Hospitals nuværende uddannelsescenter ligger i hospitalets nordøstlige område ved Tuborgvej, men skal nedlægges i efteråret 2021 for at give plads til byggeriet af Ny Psykiatri Bispebjerg. 
  • Centeret bruges i dag af medarbejdere fra Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, Region Hovedstadens Psykiatri samt Københavns Universitet. 
  • Det nye uddannelsescenter bygges af Region Hovedstadens Center for Ejendomme. 
  • Regionen har et stort fokus på bæredygtighed i byggeprocessen, og dette projekt skal leve op til en række krav til fx social bæredygtighed, klimapåvirkning og ressourceanvendelse. Der gennemføres en afprøvning af krav i henhold til den nye frivillige bæredygtighedsklasse.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111