23948sdkhjf

Politikere chokerede over plejesvigt

Efter gårsdagens udvalgsmøde for sundhed og omsorg i Aarhus, står politikerne tilbage med en chokerende opfattelse af ældreplejen og plejesvigt på Kongsgården og to andre plejehjem.

Det skriver Århus Stiftstidende.

Det er en intern undersøgelse - der blev sat gang i maj, efter TV2s afsløringer om plejesvigt på Kongsgården - der ifølge udvalgsformand Lone Hindø (S) viser en "problemfyldt, broget og ustabil organisation på ældreområdet i Aarhus Kommune".

Udvalget mener faktisk, at rapportens konklusioner er så alvorlige, at en ændring af hele forvaltningen bag ældreområdet skal sættes på pause.

- Det giver ingen mening at fortsætte. Det vil være en helt forkert rækkefølge at gøre tingene i. Nu er der brug for tid til at komme dybere i materialet, og i lyset af konklusioner og placering af ansvar drage de rigtige konsekvenser for organisationen, siger Lone Hindø til Århus Stiftstidende.

Undersøgelsen er endnu ikke gjort tilgængelig for presse eller offentligheden i øvrigt.

Århus Stiftstidende erfarer, at undersøgelsen fortæller om voldsom personaleudskiftning, for få ansatte med de nødvendige kompetencer samt flere udskiftninger i ledelsen. Udfordringer, der længe ikke har været taget seriøst nok.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.063