23948sdkhjf

Esbjerg må stoppe besøg for en stund

Med virkning fra i dag onsdag den 16. september indfører Esbjerg Kommune midlertidige besøgsrestriktioner på alle kommunens plejehjem.

Det skriver Esbjerg Kommune efter et påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Herefter skal besøg som udgangspunkt foregå udendørs. Besøg indendørs på plejehjem kan kun ske, hvis besøget sker i en kritisk situation, eller den besøgende er den nærmeste pårørende til beboeren.

Det er lederen på det enkelte plejehjem, der beslutter, om der er tale om en nær pårørende.

- Heldigvis er ingen beboere på vores plejehjem hidtil blevet smittet, og vi har fortsat meget stort fokus på at holde afstand og bruge værnemidler, så vi kan beskytte alle beboere bedst muligt mod smitte. Alle besøg skal gennemføres på en forsvarlig måde, både indendørs og udendørs. Besøgende skal altid ringe på døren på det enkelte plejehjem for at blive lukket ind, og de får tilbudt mundbind og håndsprit ved indgangen. Vi har også midlertidigt lukket for frivillige aktiviteter og træningsaktiviteter på plejehjemmene, siger direktør for Sundhed & Omsorg i Esbjerg Kommune, Arne Nikolajsen.

For alt personale på plejehjem, i hjemmeplejen og sygeplejen, som har nær kontakt med borgere, betyder situationen, at de vil blive testet for coronavirus en gang hver anden uge.

- Vi har bedt om at få testbiler ud på plejehjemmene, så det er nemt for personalet at blive testet. Tre af vores sygeplejersker vil stå for at pode personalet, oplyser Arne Nikolajsen.

Besøgsrestriktionerne gælder indtil videre, dog senest til den 1. oktober 2020.

Artiklen er en del af temaet COVID-19.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079