23948sdkhjf

Nye plejeprojekter og ældrecentre på vej

Renovering af plejehjem
Roskilde Byråd har godkendt skema A for modernisering af Plejecenter Toftehøjen.

Anlægsbudgettet for moderninseringen er på i alt 33.840.382 kr., og moderniseringen indebærer, at plejehjemmet kommer til at indeholde 27 moderne to-rums plejeboliger. I dag har plejehjemmet 24 et-rums plejeboliger.

Seniorbofællesskab
Albertslund Kommunalbestyrelse har godkendt skema A og dermed givet tilsagn om støtte til opførelse af et alment seniorbofællesskab i Roholmparken kaldet Ovalen med en samlet anskaffelsessum på 106. 738.588.

Boligselskabet AKB har indgået et partnerskab med Albertslund Kommune i juni 2017 om udviklingen af et alment seniorbofællesskab med 51 seniorboliger, og efterfølgende indtrådte Realdania i partnerskabet via programmet Rum for Alle.

Vandkunsten er arkitekt på projektet, og tegnestuens skitseprojekt danner grundlag for det kommende entrepriseudbud.

Totalentreprisen forventes udbudt med en targetpris, hvor entreprenørerne konkurrerer på kvalitet.

Yderligere udbydes projektet sådan, at de nuværende rådgivere fra Vandkunsten kan overgå til den kommende totalentreprenør.

Byggeriet opføres som en ovalformet bebyggelse, hvor der lægges vægt på bæredygtige valg af materialer.

Ældrecenter
Brøndby Kommunalbestyrelse har besluttet at sende forslag til lokalplan 254 Ældrecenter Vesterled,

Brøndbyvester, og et tilhørende forslag til kommuneplantillæg i offentlig høring.

Kommunalbestyrelsen har tidligere besluttet at bygge et ældrecenter i Brøndbyvester, og planforslagene er udarbejdet for at kunne bygge som besluttet på et grønt areal ved Banemarksvej/Park Allé.

Udskiftning af køkkener
Med vedtagelsen af budget 2021 besluttede Brøndby Kommunalbestyrelse at udskifte otte fælleskøkkener på Ældrecenter Nygårds Plads, og på seneste kommunalbestyrelsesmøde blev der frigivet 982.000 kr. til udskiftning af de første fire.

Hvert af køkkenerne benyttes dagligt af 17 beboere og personale til både dagens måltider og diverse aktiviteter i løbet af dagen. De nye køkkener skal derfor etableres i holdbare materialer såsom stål eller lignende, der er egnet til den højintensive brug af faciliteterne.

Samtidig skal fælleskøkkenerne fortsat have et så hjemligt og hyggeligt præg som muligt, da de fungerer som en central del af beboernes daglige liv på ældrecentret.

Det samlede projekt koordineres med og gennemføres sammen med administrator FA09.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093