23948sdkhjf

Nye projekter på vej: Nye plejecenterboliger i Stevns og nyt plejecenter i Tune

Ombygning til sundhedshus

Bo-Vest har på vegne af Tranemosegård, afdeling Silergården, fremsendt ansøgning om godkendelse af et projekt for ombygning af fælleshus til sundhedshus til Brøndby Kommune. Den samlede udgift udgør 11.150.000 kr., hvoraf 9.725.000 kr. forudsættes finansieret med et kommunegaranteret 30-årigt realkreditlån.

Brøndby Kommunalbestyrelse godkendte projektet og sagde god for, at der optages lån som ansøgt på sit seneste møde.

Sundhedshuset vil efter tidsplanen stå færdigt sommeren 2021.

Plejecenterboliger

Stevns Kommunalbestyrelse har vedtaget Lokalplan 197 for plejecenterboliger i Store Heddinge og et tilhørende kommuneplantillæg endeligt.

Lokalplanen giver mulighed for at etablere i alt 55 plejecenterboliger med servicearealer, der skal udbygges i to etaper.

Personalefaciliteter

Holstebro Byråd har anlægsbevilget 900.000 kr. til etablering af personalefaciliteter til hjemmeplejen i Vinderup.

Faciliteterne etableres i det gamle rådhus, hvor den tidligere byrådssal inddrages til formålet, og hvor den tidligere kantine opdateres og istandsættes, så der fortsat er mulighed for, at eksterne brugere kan anvende det gamle rådhus til møder og lignende.

Plejecenter

Greve Byråd besluttede i foråret, hvor det kommende plejecenter i Tune skulle placeres og besluttede, at administrationen skulle igangsætte et udbud af bygherrerådgivning, hvor tre-frem rådgivere inviteres til at afgive tilbud. Rådgiveropgaven skal nu udbydes, og byrådet har bemyndiget administrationen til at godkende valg af rådgiver.

Bygherrerådgiveren skal efterfølgende udarbejde udbudsmaterialet til de almene boligselskaber, der vil byde på bygherrerollen. Valg af bygherre/boligselskab ventes godkendt politisk i marts 2022, hvorefter projekteringsarbejdet ifølge tidsplanen gennemføres i perioden fra juni 2022 til marts 2023. Plejecentret bygges derefter i perioden fra juli 2023 til maj 2025.

Seniorbofællesskab

Københavns Borgerrepræsentation har godkendt opførelse af det almene seniorbofællesskab Sundbo i Sundparken, Amager Øst og bemyndiget Teknik- og Miljøudvalget til at give tilsagn om kommunal støtte til boligorganisationen fsb, som er bygherre.

Seniorbofællesskabet kommer ifølge planen til at bestå af 22 boliger, indrettet i et fire etagers byggeri, hvor de placeres rundt om et stort indre fællesrum. Boligerne får en gennemsnitlig størrelse på cirka 88 kvm og indrettes med henholdsvis to og tre rum.

Boligprojektet er et af de første almene projekter i København, der opføres med en bærende CLT-trækonstruktion.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.273