23948sdkhjf

Lolland: Hver femte er udsat for vold i plejen

Vold i plejen i Lolland Kommune er desværre ikke et særsyn. Det viser en arbejdspladsvurdering (APV), som kommunen har foretaget i oktober 2019 blandt de ansatte i 'Ældre & Sundhed'.

Arbejdspladsvurderingen havde til formål at afdække, hvorvidt det fysiske og psykiske arbejdsmiljø levede op til de krav, der er på området.

APV'en afsløredeat hver femte (20 procent) har været udsat for fysiske overgreb af en eller anden karakter.

Overordnet set er langt de fleste i ældreplejen på Lolland dog glade glade for deres job.

De 787 besvarelser, svarende til 84 procent af det samlede antal ansatte på området, har overordnet set udtrykt glæde ved arbejdet i plejen.

Charlotte Bredal, der er arbejdsmiljøkonsulent i FOA, siger til folketidende.dk at tallet fra Lolland Kommune desværre ikke er et særsyn.

- Det er desværre ikke noget voldsomt højt tal, at hver femte har været udsat for fysisk vold. Forstå mig ret, det er jo et rigtig højt tal, men det adskiller sig ikke markant fra, hvad man ser på landsplan, forklarer Charlotte Bredal.

Vold i forbindelse med pleje af borgere med demens er ofte den udfordring, der går igen.

Lolland Kommune siger til avisen, at man nu vil "kigge på, hvilke værktøjer og teknikker man kan bruge for at sørge for, både personale og de ældre, der skal passes, trives i deres indbyrdes relation."

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094